Persoonlijk

Negeer al die dieetgoeroes en eet gewoon alles met mate !

Neen, een ziekte vermijd je niet door meer van die ene groente te eten!

Er gaat geen dag voorbij of er staat wel weer iets in de krant over voeding. De ene keer mag je geen rood vlees eten, de andere keer moet je net rood vlees eten, de ene keer is alcohol de grote boosdoener, de andere keer moet je een glas rode wijn per dag drinken om geen kanker te krijgen, …
Op maandag is Sandra Bekari hot, op dinsdag wordt Pascale Naessens met de grond gelijk gemaakt, op woensdag is er een nieuwe trend waarbij je de hele dag alleen sapjes mag eten alsof we onze tanden voor niets hebben gekregen, op donderdag lezen we wel weer iets anders… moe word ik er van!  Er is een overdaad aan dieetgoeroes en voedingsdeskundigen, geen mens ziet door het bos de bomen nog.

Gezondheid is zeker de laatste jaren echt een krachtlijn in de voedseltrends.
We zijn allemaal voor gezond eten toch?
Maar het eerste criterium is wel nog altijd: smaakt het lekker?

Superfoods… nog zo’n woord waar de kranten en blogs vol van staan.
Denk maar aan gojibessen, chizaad, kurkuma, hennepzaad, …
Superfoods brengen een eenvoudige boodschap: eet mij zoveel mogelijk en je zal lang, kerngezond en energiek leven. Op den duur noemt iedereen alles een superfood.
De lijst werd zo lang dat de Europese Unie het nu verboden heeft een product zo te noemen zonder wetenschappelijke onderbouwing.
Mijn mening over superfoods: eet er maar van, het zal zeker allemaal geen kwaad kunnen maar verwacht geen mirakels aub, het is niet zo dat je er superkrachten van krijgt.
Conclusie, als je alles met mate eet en genoeg varieert in je voeding, dan is er geen enkel probleem!
En ja, ook eten dat uit een pakje komt en in de microgolf opwarmt, kan even lekker, gezond en veilig zijn als een zelfbereide maaltijd !
Het is grote zever dat alleen mensen die elke dag vers koken gezond en slank kunnen zijn.
Als je als koppel beide fulltime gaat werken, dan kan ik alleen maar zeggen op bepaalde avonden ‘lang leve de microgolf’!

En begrijp me zeker niet verkeerd…
Er is niets mis met de meeste voedingsdeskundigen en het kan geen kwaad om eens te lezen wat ze schrijven of om je te laten inspireren door hun recepten maar het is belangrijk dat je er je eigen weg in vindt en gewoon alles met mate eet !

 

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button