Travel

Kopenhagen

Derde keer goede keer… en ook voor ons bleek het prijs te zijn.

We hadden Kopenhagen al 2x eerder gepland.
De eerste keer vond Steven het nodig van zijn kuitbeen te breken bij het paintballen waardoor we moesten annuleren, de tweede keer was er corona… we hadden dus wel een beetje schrik om opnieuw te boeken. Onze laatste poging want anders was het vervloekt en dus trokken we met een klein hartje richting Zaventem maar het spreekwoord bleek waarheid te bevatten, derde keer goede keer!

Ik was nog nooit in Scandinavië geweest en ergens trekt me dat wel aan. Het trekt me altijd aan om ergens naartoe te gaan waar ik nog niet ben geweest, maar ook de levensstijl en de andere cultuur spraken me aan en ook altijd zo leuk om in een andere munteenheid te betalen!

Ik kan direct al een paar clichés bevestigen/ontkrachten:

 • Ja, het is er duur.
 • Neen, je hoeft het daarvoor niet te laten. Je moet gewoon een beetje opletten en je een beetje anders gedragen… wijn is bijvoorbeeld heel duur, bier valt nog wel mee of je drinkt eens geen alcohol tijdens je citytrip. 
 • Neen, ze zijn niet zo hyperefficiënt als ik verwacht had. 
  Ik dacht dat Scandinaviërs altijd héél efficiënt waren… maar neen, dat zijn ze absoluut niet. Me meermaals geërgerd in hun gedrag en organisatietalent.
 • Ja, ze hechten met succes veel meer belang aan levenskwaliteit, aan work-life-balance. 
  Spits is daar bijvoorbeeld tussen 8u30 en 10u en dan weer tussen 15u30 en 17u.
 • Ja, corona bestaat daar niet meer. Nergens moesten we nog een mondmasker dragen, ook niet op het openbaar vervoer.
 • Ja, het is er koud.
 • Ja, ze zijn hip. Hip met hun bakfietsen, hip met hun winkels, gewoon hip.
 • Ja, het openbaar vervoer is er geweldig. Van alle landen en steden die we al gedaan hebben, is Kopenhagen toch echt top.  Onze langste wachttijd was 4 minuten, echt chapeau!
  En extra leuk… metro’s hebben geen chauffeur waardoor je gewoon zelf aan het raam kan zitten vooraan en in de tunnels kan kijken.

We sliepen in een uitstekend hotel, Comwell Hotel.
Ik geef niet zo snel hotels mee omdat dit iets heel persoonlijk is, maar deze vind ik toch wel het vermelden waard. Was een goede prijs, héél dicht bij metro en een uitstekende verbinding, rustig slapen in een opkomende buurt, fantastisch ontbijt, ruime kamers, … Niets op aan te merken. Mocht ik nog eens terug gaan naar Kopenhagen, ga ik zeker terug naar hetzelfde hotel.

Maar bon…. dit gezegd zijnde… wat kan je in Kopenhagen zo allemaal doen?
Conclusie is eigenlijk dat je er hééél veel kan doen, je kan je er gerust nog veel meer dagen bezig houden. Ik geef hier even mee wat wij gedaan hebben.

 • Wandelen… je hebt zoveel te doen, zoveel te zien. 
  Zoveel hippe winkeltjes, uitgestrekte parken, leuke wijken en toffe terrasjes.
  Wij waren versteld dat er zoveel groen in de stad is, zoveel parken… 
  Er zijn héél veel wandelingen te vinden online die je langs alle bezienswaardigheden brengen.
 • Fietsen moet je zeker doen. 
  Kopenhagen is dé fietsstad bij uitstek, héél aangenaam om te fietsen.
  Wij wilden een bakfiets huren (is daar heel normaal en met Charleau zou dat ook superhandig zijn) maar waren te laat omdat we niet gereserveerd hadden dus reden we rond met een gewone fiets, ook leuk hoor.
  Tip van de dag: reserveer een bakfiets!
 • Tivoli, het 2de oudste pretpark van Europa, midden in het centrum van Kopenhagen.
  Wij zijn nu niet echt grote pretparkfans maar als je een 3-jarige peuter mee hebt, is dat natuurlijk fantastisch. Zonder kinderen… denk niet dat we het zouden gedaan hebben.
 • Met de trein naar Malmö. 
  Een leuke uitstap en zo ben je ook eens in Zweden geweest. 
  Malmö is een verrassend leuk stadje en de treinrit er naar toe is ook best aangenaam. Op 45 minuten sta je vanuit Kopenhagen in Malmö centrum.
 • De Rundetaarn is een toren midden in de stad met een waanzinnig uitzicht op de top. Je bereikt de top via een spiraalvormige gang.
 • Nyhavn is misschien wel het meest gefotografeerde stukje Kopenhagen (of misschien toch de Kleine Zeemeermin?). Het is er gewoon gezellig om mensen te kijken.
 • Een boottochtje… je kan een rondvaart doen, maar wij namen gewoon de boot van punt a naar b tijdens een wandeling. Leuke manier om Kopenhagen eens van een andere kant te zien.
 • Christiania is een commune zonder regels, een sociaal experiment. Er wordt zelfs op hun ‘marktplein’ gewoon drugs gedeald… zonder problemen. Loop er eens rond, kijk eens hoe ze leven. Let wel, foto’s nemen in Pusherstreet, waar drugs wordt verhandeld, is verboden.
 • Ga zeker eens naar de Kleine Zeemeermin kijken, hét symbool van Kopenhagen maar o zo klein in het echt… 
 • Kodbyen is Kopenhagens Meatpacking District. Hier zie je nog mannen in witte jassen rondlopen. Galeries, restaurants en cafés gaan goed samen met vleesverwerkingsbedrijven en groothandels. Kodbyen is bijzonder.

Kopenhagen is zeker en vast een stad waar veel te beleven valt.

 

P.S. Bij mijn hoogtepunten op Instagram vind je héél wat foto’s terug… 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button