FoodWeekmenu

Weekplan 8

Weekplan 8 al…

Ik maak voor jullie hieronder een werkweek-planning op, van maandag tot vrijdag.
Mijn lunch vul ik dikwijls aan met zelfgemaakte soep. Mijn diepvries zit er vol van.

Hopelijk helpt het jullie om wat inspiratie op te doen en om de week op een gezonde manier door te komen.

Weekplanning

De gerechten die in het vet staan, zijn nieuwe recepten.
De andere kon je op mijn blog al wel eens tegengekomen zijn.

Maandag

  • Wrap met philadelphia en groentjes
  • Gebakken geitenkaas met ratatouille

Dinsdag

  • Salade van tarwebolletjes met rode biet
  • Frittata Margarita

Woensdag

  • Bananenbrood
  • Winterse groenten met kokosmelk

Donderdag

  • Quinoa met geroosterde spruitjes
  • Zalm met erwtenpuree

Vrijdag

  • Rodelinzensoep

Boodschappenlijstje

Bij elk recept staan de ingrediënten voor 2 personen dus zo kan je heel makkelijk zelf je boodschappenlijstje samenstellen, afhankelijk van met hoeveel personen je bent.

Bereiding

Wrap met philadelphia en groentjes

Ingrediënten:
3 volkorenwraps, ¼ komkommer, handje spinazie, handje rucola, handje salademix, 1 tomaat, philadelphia
Maar eigenlijk neem je gewoon wat je liggen hebt.

Bereiding:
strijk de volkorenwraps in met philadelphia, snijd de komkommer en tomaat in stukjes en verdeel de groenten over de wrap, rol de wrap dicht

Gebakken geitenkaas met ratatouille – herhaling

Het recept vind je hier.

Salade van tarwebolletjes met rode biet

Ingrediënten:
1 zakje couscous (klaarmaken volgens verpakking), 3 rode bieten, 1 rode ui, 100 gram groene linzen, handje verse bieslook, 60 gram verkruimelde feta

Bereiding:
Snijd de rode bieten en de rode ui in kleine stukjes, meng met de couscous, de gesneden bieslook, de groene linzen en de feta. Kruid met peper en zout en klaar.

Frittata Margarita– herhaling

Het recept vind je hier.

Bananenbrood – herhaling

Het recept vind je hier.
Vul eventueel aan met wat salade.

Winterse groenten met kokosmelk

Ingrediënten:
¼ spitskool, pakje platte bonen, 1 stronkje witloof, ½ brocolli, 1 blik kokosmelk, thaise groene currypasta volgens smaak

Bereiding:
Snijd de spitskool, het witloof en de brocolli in stukken. Stoof de groenten in een flinke scheut olijfolie en roerbak de groenten ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Doe er als laatste het witloof bij, dit heeft minder gaartijd nodig.
Giet er af en toe een beetje water bij, zo worden de groenten sneller gaar.
Giet er een blik kokosmelk bij en roer de currypasta onder de groenten.
Proef telkens wanneer je currypasta toevoegt. Ik heb het graag pikant, dus ik doe er veel in, hangt er dus vanaf wat je lekker vind.

Quinoa met geroosterde spruitjes – herhaling

Het recept vind je hier.

Zalm met erwtenpuree

Ingrediënten :
200 gram erwten, 200 gram platte bonen, 5 krielaardappelen, 300 gram zalmfilets, 4 muntblaadjes, beetje citroensap

Bereiding:
Kook de erwten en platte bonen gaar in ongezouten water.
Kook de krielaardappelen gaar in kokend gezouten water. Pureer met de erwten en platte bonen en 2 el olijfolie. Kruid met zwarte peper.
Bak de zalm kort aan beide kanten in wat olijfolie. Bestrooi de zalm met wat viskruiden. De zalm moet binnenin nog roze zijn.
Schik de erwtenpuree op de borden met de gebakken zalm. Kruid met zout.
Besprenkel met wat citroensap en plukjes munt.

Rodelinzensoep

Ingrediënten:
Let wel, hier heb ik er wat meer van gemaakt dan voor 2 personen.
Handig toch? De rest vliegt gewoon de diepvries in voor de komende weken.
2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 250 gram rode linzen, sap van 2 limoenen, 400 gram tomatenblokjes uit blik, 1 groentenbouillonblokje, 200 ml kokosroom, amandelschilfers, rozemarijn, tijm, peterselie

Bereiding:
Verhit olijfolie in een pot. Stoof hierin de sjalotten en de knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg ook de linzen toe en bak die even aan. Kruid met peper en zout en blus met het limoensap.
Voeg de tomaten toe en 1 liter water met een groentenbouillonblokje.
Kook de linzen tot ze gaar zijn.
Voeg de kokosroom toe en laat nog eens goed doorkoken.
Mix de soep. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Werk af met peterselie en amandelschilfers.

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button