Feestelijke quinoasalade met spruitjes en zoete aardappel

Deze feestelijke salade is zooo lekker!
Ik zet hem zeker op tafel de volgende keer ik bezoek heb.
Het is een licht gerecht maar met zoveel lekkere ingrediënten.

Vrienden die niet graag spruitjes eten, kan ik zonder twijfel met dit recept van het tegendeel overtuigen.
Spruitjes zijn zeer gezond maar toch hebben de meeste mensen er een hekel aan, maar door ze op deze manier te bereiden kan het niet anders dan dat jij ook een spruitjes-lover wordt.

Ik eet het recept hier als volwaardige maaltijd maar het kan evengoed als bijgerecht bij iets anders geserveerd worden natuurlijk.
Het is in elk geval een salade met cachet, om mee uit te pakken !

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zoete aardappel
  • 10 spruitjes
  • beetje kaneel
  • beetje nootmuskaat
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
  • klein beetje chilipeper
  • 25 gram pecannoten
  • 70 gram quinoa
  • 1 bouillonblokje
  • 1 granaatappel
  • 20 gram gedroogde bessenmengeling
  • 1/2 bosje verse platte peterselie
  • 50 gram verse bladgroente naar keuze
  • 1/2 rode ui

dressing (is eigenlijk te veel voor 2 personen, zou ideaal zijn voor 6 personen):

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tahin
  • sap van 1/2de citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel chilipeper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 klein teentje knoflook, geperst of heel fijn gehakt
  • zeezout & zwarte peper naar smaak

 

Bereiding: 

Verwarm de oven op 180 graden. Leg bakpapier op de bakplaat.

Halveer de spruitjes, verwijder de harde stukjes en eventueel de buitenste blaadjes.
Snijd de zoet aardappels (schil mag eraan blijven) in ongeveer evengrote stukken als de spruitjes.
Doe de kokosolie, ahornsiroop, nootmuskaat, kaneel, beetje chilipeper, zeezout en zwarte peper in een kom en meng alles goed.
Doe hieronder de stukjes spruit en zoete aardappel en meng heel goed.

Verdeel de spruitjes en de zoete aardappel over de bakplaat, mooi naast elkaar.
Rooster de groenten in 30 minuten gaar. Verlaag de laatste 10 minuten de temperatuur naar 175 graden en voeg de pecannoten aan de bakplaat toe.
Haal de pecannoten er na 10 minuten uit, hak ze in grove stukken en zet aan de kant.

Kook ondertussen de gespoelde quinoa in voldoende water en met een bouillonblokje.
Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de dressing door alle ingrediënten in een blender te gooien.

Hak de peterselie en de rode ui fijn. Halveer de bessen en doe nu alles samen en roer goed door elkaar.

Voeg ook de dressing toe en breng indien gewenst nog wat extra op smaak met peper en zeezout.
Bestrooi de salade met extra peterselie, granaatappelpitjes en gehakte pecannoten.

 

 

Voor dit gerecht haalde ik de inspiratie van personalfoodcoaching.nl waarvoor grote dank !

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*