Carpaccio van koolrabi

Koolrabi, een onbeminde groente.
We hadden het er gisteren al over en vandaag geef ik jullie één van mijn favoriete receptjes met koolrabi.

Dit is weeral zo’n simpel, puur recept.
Daar hou ik van!

 

Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 1 rijpe avocado
  • 3 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 1 koffielepel wasabi
  • 1/4 koffielepel komijn
  • 1 norivel

 

 

Bereiding:

Maak de koolrabi schoon, schillen hoeft niet;
Snijd de koolrabi in flinterdunne plakjes.
Verdeel de schijfjes koolrabi op een bord en kruid met zwarte peper, een beetje zout, wat olijfolie en het sap van een halve limoen.
Meng voorzichtig en zet opzij.

Snipper de lente-uitjes fijn.
Snijd de avocado open, verwijder de pit, haal het vruchtvlees eruit.
Prak de avocado samen met de wasabi, de komijn, een beetje olijfolie en het sap van de andere halve limoen.
Meng er de helft van de fijngesnipperde lente-uitjes door.

Leg enkele schijfjes koolrabi op een bord.
Beleg met het avocadomengsel.
Leg er telkens een tweede schijfje koolrabi op.

Rooster het norivel even droog in een hete pan.
Verkruimel de nori over de koolrabi en strooi er de rest van de lente-uitjes over.

Smakelijk!

 

Dit is een heerlijk recept van Pascale Naessens.

 

Homepage 

 

 

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*