Pompoentaart

Ook een overaanbod aan pompoenen en niet echt recepten om mee te werken?

Deze pompoentaart van Ottolenghi is heerlijk.
Ja, ik heb een nieuwe held… Ottolenghi!
Ik leerde Ottolenghi kennen op een heerlijke kookworkshop bij Lieve Byttebier en ik moet eerlijk bekennen dat ik me sedert die dag wel af en toe door hem laat inspireren.

Ik zag een foto van deze pompoentaart op het internet circuleren en ik moest het gewoon zelf eens proberen… en ik moet eerlijk toegeven dat het mijn verwachtingen zelfs overtroffen heeft. Het smaakt beter dan ik had durven dromen. Alleen al door het schrijven komt het water me weer in de mond.

En… mocht iemand nog op zoek zijn naar een kerstcadeau voor me :-).
Bij het zien van deze foto’s besef ik dat ik DRINGEND een fotografielamp nodig heb, zeker in deze donkere wintermaanden. Hou jullie niet in, ik zou er superblij mee zijn!

 

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • 1/2 flespompoen, geschild en in blokjes
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 180 gram geraspte wortel
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 50 milliliter sinaaasappelsap
  • 175 milliliter light room
  • bieslook, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 eierdooier

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de pompoenblokjes met wat olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
Zet in de oven en laat in 15 minuten beetgaar worden. Haal eruit en laat afkoelen.
Terwijl de pompoen in de oven staat verhit je een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg het mosterdzaad toe. Bak de zaadjes tot ze opspringen. Doe de geraspte wortel in de pan en laat circa 10 minuten smoren. Schep regelmatig om.
Roer de suiker, witte wijnazijn en sinaasappelsap door de wortel.
Breng aan de kook en draai het vuur laag.
Laat de wortel 10 minuten pruttelen tot vrijwel alle vloeistof is ingekookt.
Klop in een grote kom de eidooier met de room tot het goed gemengd is.
Voeg de Parmezaanse kaas, de bieslook, wat zout en vers gemalen zwarte peper toe. Roer goed.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel het wortelmengsel over de deegbodem. Schep daarna de geroosterde pompoen erop en verkruimel de zachte geitenkaas eroverheen. Als laatste giet je het roommengsel over de taart.
Zet de taartvorm in de oven en bak de taart in circa 35 minuten gaar.

 

Homepage

 

Ga jij ook een recept van Kellylicious maken?
Laat het mij dan weten!
Ik ben superbenieuwd naar jullie kookkunsten.
Dit kan via Facebook of Instagram, tag mij en gebruik de hashtag #kellylicious !
Gegarandeerd een repost…

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*