Tomatentaart

Een aantal maanden terug hadden wij véél te veel tomaten uit eigen tuin.
Ik was dus op zoek naar recepten om onze voorraad tomaten te minderen.
Ik postte op Instagram een foto van onze tomaten en vermeldde erbij dat ik op zoek was naar recepten met tomaten… en onder andere Anso kwam met een leuk voorstel, waarvoor dank!
Het is uiteindelijk een gewijzigde versie geworden.

Zo zie je maar dat inspiratie van overal kan komen!

 

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • 40 gram philadelphia
  • veel tomaten (zeker 8-tal)
  • handje pijnboompitten
  • rucola
  • 50 gram gruyèrekaas
  • Provençaalse kruiden

 

Bereiding:

Dit is weeral een heel simpel gerecht, makkelijk te maken en heel snel klaar.

Leg het bladerdeeg in een taartvorm.
Smeer de taartvorm in met een heel dunne laag philadelphia.
Prik gaatjes in het bladerdeeg.
Snijd de tomaten in fijne schijfjes en leg ze trapsgewijs over elkaar, over de volledige taartenvorm.
Strooi hierover de gruyèrekaas, de kruiden en wat olijfolie.
Plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Strooi er de laatste 10 minuten een handvol pijnboompitten op.
Serveer met rucola.

 

Homepage

 

Ga jij ook een recept van Kellylicious maken?
Laat het mij dan weten!
Ik ben superbenieuwd naar jullie kookkunsten.
Dit kan via Facebook of Instagram, tag mij en gebruik de hashtag #kellylicious !
Gegarandeerd een repost…

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*