FoodLunchVegetarisch

Soeptijd !

Koud of minder koud… een lekkere soep kan er altijd in !

Ik geef jullie vandaag 2 lekkere soeprecepten mee, het ene al wat meer winters dan het andere.

Beide soepen kunnen heel makkelijk als lunch meegenomen worden naar het werk, ze vullen zeker genoeg.
Ik maak meestal wat te veel soep en steek dan wat porties in mijn diepvries om altijd soep in huis te hebben.
Wanneer je honger hebt, is een tas soep drinken ook véél beter dan terug naar zoete dingen grijpen, dus gewoon altijd soep in de diepvries hebben is de boodschap.

Soep is ook heel snel klaar, dus ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt.

 

Erwtensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

600 ml groentenbouillon
1 kleine ui, gehakt
1/2 eetlepel olijfolie
700 gram diepvrieserwten
30 gram basilicum, alleen blaadjes
25 gram munt, alleen blaadjes
peper en zout

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook.

Bak in een andere pan even de ui aan in de olijfolie en 1 eetlepel water.
Voeg de doperwten toe en daarna de kokende bouillon.
Laat 10 minuten koken. Voeg de kruiden toe, pureer tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.

Extra tip: 

Deze soep is heerlijk wanneer je ze serveert met chips van zoete aardappel en ook dit is zo makkelijk klaar te maken.

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snijd de zoete aardappel in dunne schijfjes, bedek met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak 12 minuten. Laat de chips afkoelen voor je ze serveert.

 

 

 

Tomaten-paprikasoep met mozarella

Ingrediënten voor 2 personen: 

4 grote tomaten
2 rode paprika
1 bosje basilicum
4 lente-uitjes
200 gram mozarellabolletjes

Bereiding:

Snijd de paprika in ringen.
Stoof de paprika 5 minuten in een flinke scheut olijfolie.
Snijd de tomaten in grote stukken, verwijder wel het harde witte gedeelte.
Voeg de tomaten toe en laat het geheel 10 minuten stoven tot de tomaten zacht zijn.
Giet er een groot glas water en kruid met flink wat zwarte peper en een beetje zout.
Laat nog even zachtjes koken.
Hak de basilicum en lente-uitjes fijn.
Haal de pot van het vuur en voeg de lente-ui, het basilicum en de mozarella toe.

Tip: als je het invriest, dan wel zonder de mozarellabolletjes, voeg die later toe.
Ook wanneer je dit naar het werk zou meenemen, best de mozarellabolletjes apart houden om nat het warmen toe te voegen.

 

 

Deze recepten zijn geïnspireerd door Pascale Naessens en het boek ‘Skinny Soup’.

 

Homepage 

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button