Travel

Sicilië ontdekken

Elk jaar hetzelfde dilemma, waar gaan we op reis?
Er zijn ook dit jaar veel voorstellen geweest, veel twijfel, veel mogelijkheden, … maar goed, als dat ons enige problemen zijn, zijn we goed bezig :-).

Het werd dit jaar dus Sicilië voor 19 dagen.
Zolang op één plaats blijven is niets voor ons dus boekten we op 5 verschillende plaatsen. Ideale uitvalsbasis om telkens vanuit een ander deel van Sicilië wat uitstappen te plannen.
Een auto huren is dus wel een must maar gelukkig zijn de afstanden niet overdreven.

Velen vroegen ons of 19 dagen niet te lang is om enkel Sicilië te doen. Ik vond persoonlijk van niet. Er is wel het één en ander te doen en te bezoeken hoor en dan heb je ook nog de vele mooie stranden waar je eens een dagje kan doorbrengen en uiteraard hebben we ook af en toe een dagje van ons hotel genoten, dus ik zou het iedereen aanraden.

Vorig jaar zijn we naar Kroatië geweest wat ook prachtig is, maar wat ik enorm vervelend vond aan Kroatië was het overtoerisme, veel te veel volk. In Sicilië had ik (behalve in Taormina een beetje) absoluut niet dat gevoel en ik persoonlijk vind dat wel veel leuker.

Wat me wel enorm opviel, is dat het er enorm vuil ligt.
Dat valt het meest op langs de wegen.
Het afvalbeheer in Sicilië kan toch beter dan dat…

Van de maffia hebben we niets gemerkt, want dat is ook een vraag die we dikwijls kregen. Blijkbaar zou die er wel nog altijd zeer actief zijn en zijn er dus nog heel veel handelaars die een bepaald bedrag betalen aan de maffia om beschermd te worden. Er zijn nu heel wat actiegroepen en verenigingen die daartegen in opstand komen en hier en daar zie je een sticker aan het raam van een winkel waarop staat dat ze geen geld betalen aan de maffia. Die verenigingen roepen dan ook op om enkel bij die horecazaken en handelaars te gaan die zo’n sticker hebben…
Dat is het enige, voor de rest soms wat dubieus uitziende kerels tegengekomen die wel eens bij de maffia konden zitten maar verder niets speciaal gezien.

Naar Sicilië gaan met een baby van 8 maand, ook zeker goed te doen.
Opnieuw geen enkel probleem gehad met Charleau op het vliegtuig, in Sicilië zelf was ze doodgelukkig… ja, wat wil je, elke dag nieuwe dingen zien, zoveel indrukken, constant aandacht krijgen van iedereen. Alle Italianen waren gek op Charleau en dan vooral op haar lach en haar billekes. De enige keren dat Charleau lastig was, was op de kamer… we konden nooit snel genoeg terug aan het wandelen zijn en terug onder de mensen zijn. Je baby wordt er alleen maar gelukkig van dus dat mag zeker ook geen reden zijn om het reizen te laten.
We hadden wel wat problemen om groentepapjes te vinden maar de Italianen zitten er niet mee in om iets bij te maken speciaal voor haar en in de babyspeciaalzaken vind je er meestal wel.
Je moet je natuurlijk qua tempo een beetje aanpassen en we konden bijvoorbeeld ook niet naar de top van de Etna wandelen met haar, maar eerlijk… er zijn ergere dingen dan dat é?!

Ons eerste hotel lag in Palermo.
Ik vind Palermo zonder twijfel een leuke stad, met een heel toegankelijk oud centrum. Heel leuk dat de mensen in Italië echt buitenleven en zeker ’s avonds allemaal buiten komen waardoor er echt veel gezelligheid is. Veel leuke restaurants en bars dus zeker een must om een paar dagen te verblijven.
Vanuit dit hotel deden we enkele uitstappen.
We gingen een dagje naar Cefalú wat bekend staat als een zeer idyllische badstad en we bezochten ook het stadje Monreale met een zeer indrukwekkende kathedraal.

Ons tweede hotel lag in de buurt van Marsala, het Westen van Sicilië dus.
Naar mijn gevoel is dit het minst toeristische stuk wat voor mij dan enorm veel charme heeft dus ik zou het Westen zeker niet overslaan.
Wij bezochten de stad Marsala, de zoutvlaktes in Marsala, de bergstad Erice en de kuststad Trapani.
Er zijn daar in de buurt ook nog veel tempels en oude sites te bezoeken maar wij kozen om die niet te doen omdat we op onze volgende bestemming ook al zoiets zouden bezoeken.
Onderweg naar het volgende hotel stopten we ook nog in Capo Bianco waar we Charleau voor de eerste keer met de zee lieten kennismaken.

Ons derde hotel lag in Palma di Montechiaro, in de buurt van Agrigento.
Dit was zonder twijfel ook het meest bijzondere hotel en een aanrader voor iedereen die Sicilië bezoekt. Het hotel ligt midden de olijfbomen op een ongelofelijk mooi domein met zeer gastvrije uitbaters. Ze produceren de beste olijfolie ter wereld (echt waar!!) en hebben er al veel prijzen mee gewonnen. We kregen een rondleiding en ze toonden ons hoe die olijfolie gemaakt wordt, we aten daar culinair zeer hoogstaand maar toch zo simpel, we leerden daar enorm veel andere reisverslaafden kennen,…
Hier, in Mandranova, moet je zeker een paar nachten blijven slapen!
We bezochten van hieruit de Vallei dei Templi, de stad Agrigento en de Villa Romana del Casale.

Ons vierde hotel lag in Riposto, daar sliepen we tussen een plantenplantage in een jungle-lodge, een bijzondere kamer.
We bezochten van hieruit het Grieks theater in Syracuse, het stadje Noto, we beklommen de Etna, bezochten de stad Catania en bezochten Caltanissetta.
De Etna is zelfs een beetje uitgebarsten terwijl wij op weg waren naar Riposto. Toch ook wel wat beangstigend als je bedenkt dat dat monster elk moment kan uitbarsten…

Ons vijfde en laatste hotel lag in Taormina.
Taormina staat gekend als het Knokke van Sicilië. Het is er dan ook een stuk drukker dan in alle andere steden die we bezochten.
Van hieruit hebben we geen uitstappen meer gedaan buiten Taormina.
We bezochten wel Taormina, gingen met de kabelbaan een dagje naar het strand, bezochten ook daar het theater, … er is ook hier genoeg te doen om een paar dagen te verblijven.

Los van wat wij gedaan hebben, zijn er nog zoveel mogelijkheden.
Je kan bijvoorbeeld ook nog de Eolische eilanden bezoeken en de vulkaan Stromboli gaan bezoeken of je kan een boottocht doen langs de godvergeten Egadische eilanden, helemaal in het Westen van Sicilië.

Het eten is lekker.
Elke dag wel pasta of pizza voor ons :).
Wat heel typisch is, is dat ze enorm houden van zoet. Hun desserts, zoals de bekende canoli en het ontbijt zit vol van zoetigheden.
Mascarpone wordt ook in veel gerechten gebruikt.

En het weer is fantastisch natuurlijk…
Oh, wat is dat zalig, elke dag mooi weer, elke dag rond de 30 graden, echt ideaal voor mij! Nooit regen, nooit slecht weer en ’s avonds een beetje afkoelen zonder koud te zijn. My kind of weather!

Mocht ik iets anders doen, dan zou ik één van de twee laatste hotels kiezen maar niet meer beide want ze liggen eigenlijk maar 20 minuutjes rijden van elkaar. Beter dan nog een hotel nemen in het meest Zuidelijke punt.
Hoewel het me eigenlijk op het moment zelf absoluut niet gestoord heeft.

Ik kan blijven schrijven…
Maar zo hebben jullie toch een idee van wat je allemaal kan zien en doen in Sicilië en kan je het misschien ook eens overwegen als je volgende bestemming… Ik zou het zeker aanraden.

Mijn hele verslag en vele vele foto’s kan je terugvinden op mijn Instagrampagina.
Je gaat naar https://www.instagram.com/kellylicious.be/ en onder mijn profielfoto vind je ‘bollen’ met hierin mijn verhaal van Sicilië, deel 1 en deel 2. Veel kijkplezier! Wel een waarschuwing… je zal goesting krijgen om ook naar Sicilië te vertrekken.

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button