Dahl met spinazie en linzen

dahl met spinazie en linzen

‘Dahl… wat is dat voor een beest’, hoor ik jullie al denken.
Wel, dahl is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten die ontvliesd en gebroken zijn. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt, die dahl genoemd wordt.
Dus vandaag halen we onze inspiratie uit het verre India.
In Oost-India eet je dahl met rijst, in West-India met naanbrood.

Ingrediënten:

  • 150 gram rode linzen
  • 70 gram spinazie
  • 1 lente-ui
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 cm geraspte gember
  • sap van 1/2 limoen
  • handje verse koriander
  • 1/2 rode chilipeper
  • currypoeder, kurkuma, komijn

Bereiding:

Doe de linzen in een pan samen met de gember, de koriander en een beetje zout. Giet er de kokosmelk en 300 ml water bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat zo nog 20 minuten sudderen. Roer regelmatig om.
Na 30 minuten zullen de linzen gebroken zijn en is de ingekookte saus dik en romig. Roer tot de saus gladder wordt.
Snipper de chilipeper fijn. Verhit wat olie in een pan. Voeg kurkuma, komijn en chilipeper toe naar smaak. Voor mij persoonlijk strooi ik serieus door..
Stoof dit alles kort aan en roer het mengsel onder de linzen.
Snipper de lente-ui fijn en doe deze samen met de spinazie en het limoensap bij de dahl. Verdeel over bowls en werk af met koriander en lente-ui.

Smakelijk!

Homepage

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*