Ijsjestijd !!

We krijgen zomerse temperaturen en dan heb je natuurlijk ook meer zin in ijsjes.
Dus een extra post vandaag ;-).

 

Ijsjes om bij hete temperaturen wat afkoeling te zoeken.
Gewoon omdat het lekker (en gezond!) is en omdat het kan…

 

Ik probeerde één en ander uit voor jullie om ook lekkere gezonde ijsjes te krijgen.
De meeste ijsjes zijn altijd echte caloriebommen, maar niet deze …

 

Ik zet er geen hoeveelheden bij omdat je dan zelf kan kiezen hoeveel ijsjes je maakt. Persoonlijk maak ik er graag van verschillende soorten omdat ik dan veel afwisseling heb en elke dag een lekker ijsje kan eten.

Een extra tip: kies rijp fruit, dat is de sleutel voor heerlijk zoete waterijsjes.

 

 

  • Watermeloen / munt – ijslolly
    • Watermeloen
    • Aardbeien
    • Beetje limoensap
    • Muntblaadjes

Meng alles in een blender. Giet het mengsel in je vormpjes en zet in de diepvries.
Simpel en lekker !

 

  • Kiwi / aardbei / kokosmelk – ijslolly
    • Kiwi
    • Aardbeien
    • Kokoswater
    • Heel klein beetje honing

Mix de aardbeien in een blender en doe er een zelfde hoeveelheid kokoswater bij.

Doe er een heel klein beetje honing bij en mix.
Giet de vormpjes half vol met de aardbeienmix en zet ze in de diepvries.

Schil de kiwi(‘s), mix ze met evenveel kokoswater en een beetje honing.

Wanneer de aardbeienmix lichtjes gehard is, giet je de kiwimix erover.
Steek alles terug in diepvries.

Ik gebruikte op deze foto kokosmelk in plaats van kokoswater.
Is ook goed, maar met kokoswater is het beter.

 

  • Yoghurtijs
    • Yoghurt (ik neem griekse yoghurt)
    • Aardbeien
    • Munt
    • Cashewnoten

Bekleed een ovenschaal met een stuk bakpapier en zorg dat de randen bedekt zijn. Gewoon duwen, maakt niet uit of er rimpels inzitten.
Giet de yoghurt in de schaal. Verdeel er de aardbeien, stukjes munt en gebroken noten onder. Zorg dat alles goed onder de yoghurt zit.
Zet de schaal minstens 3 uur in de diepvries en breek dan het stuk yoghurtijs in stukken.
Eet het onmiddellijk op.
Ik vind het zeer lekker en zeer origineel als tussendoor op een warme namiddag of als een dessert met vrienden MAAR het smelt snel en je handen zitten al vlug helemaal onder de yoghurt dus heel snel eten is de boodschap !

 

  • Spiesje van bevroren druiven
    • Vruchten naar keuze
      (in het voorbeeld gebruik ik blauwe druiven)

Het spreekt voor zich hoe je dit maakt… je kiest stukjes fruit naar keuze en zet deze op een spiesje en steekt dit gedurende een aantal uur in de diepvries tot alles bevroren is.
Heel simpel en zeer verfrissend!

 

Geniet ervan !

Zal ik ook doen.

 

 

 

Homepage 

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*