FoodLunchVegetarisch

Eblysalade

Ik ben altijd op zoek naar gerechtjes om als lunch naar het werk mee te nemen.

Belangrijk is ook dat deze snel klaar zijn zodat ik de avond ervoor ook niet te veel tijd verlies.

Ik eet gewoon niet graag broodjes of brood elke middag… dus moet ik altijd op zoek naar alternatieven.

Voor dit gerecht heb ik mijn inspiratie gehaald uit het magazine ‘Nest’.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 130 gram ebly (tarwekorrels)
  • handvol pijnboompitten
  • halve komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • bladpeterselie
  • pepermix (3 pepers)
  • 50 gram griekse yoghurt
  • olijfolie

 

Bereiding:

Kook de tarwekorrels gedurende 10 minuten en laat afkoelen.

Bruin de pijnboompitten in de oven.

Snij de komkommer, de sjalot en de tomaat in kleine stukjes.

Hak de baldpeterselie.

Meng alles onder elkaar.

Kruid met de pepermix, doe er wat olijfolie onder en de griekse yoghurt.

 

 

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

One Comment

  1. Pingback: Weekplan 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button