Granolarepen als tussendoortje

Als ik zelf geen tussendoortjes meeneem naar het werk, dan grijp ik gegarandeerd terug naar snoep of koeken of … andere dingen waar ik dan weer onmiddellijk spijt van krijg.

Ik neem dus elke dag een tussendoortje mee: een stuk  fruit voor de voormiddag, iets anders voor de namiddag.
Dat ‘iets anders’ is meestal een yoghurtje of potje gesneden groentjes, maar deze granolarepen zijn een heel aangename afwisseling. I love them en ze zijn supermakkelijk zelf te maken.
Als je ze maakt, heb je ook onmiddellijk 10 repen of meer gemaakt, dus je kan direct wat dagen verder.

Deze granolarepen kan je tot anderhalve week in je koelkast bewaren, geen enkel probleem.
Je kan ze ook invriezen… zo heb je altijd een tussendoortje in de vriezer zitten.

 

Ingrediënten voor zo’n 10 repen:

  • 230 gram medjooldadels
  • 120 gram walnoten
  • 150 gram gemengde noten naar keuze
  • 3 grote el rauwe cacao
  • 40 gram gedroogde bessen naar keuze
  • 20 ml ahornsiroop
  • 100 gram havervlokken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el kokosolie

 

 

Bereiding:

Ontpit de dadels.
Maal de walnoten fijn (maar niet te fijn) in een keukenmachine en doe ze daarna in een grote kom.
Hak de gemengde noten grof in een keukenmachine (dus niet zo fijn als de walnoten).
Maal de dadels fijn in de keukenmachine.
Doe alle ingrediënten in de kom, meng goed en kneed met de handen tot een grote bal.
Leg deze op het bakpapier en maak plat met de bolle kant van een lepel.
Druk goed aan anders gaan de repen brokkelen.
Snijd in repen en laat ze minimum een uur in de koelkast opstijven.

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*