Gevulde zoete puntpaprika

Gevulde paprika’s, veel recepten, maar dit is toch één van mijn favorieten.
Ik moet eerlijk toegeven, vooral de panko maakt het af voor mij.

Dit recept staat snel op tafel en is heerlijk !

 

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa
  • bouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 2 el verse basilicum
  • oregano
  • 2 sneden gedroogde ham
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • panko
    (kan je zelf maken, maar ik koop dit gewoon in een pakje)

 

 

Bereiding:

Spoel de quinoa en kook 15 minuten in 200 ml water met het bouillonblokje.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de ui en de gele paprika in kleine stukjes en stoof ze aan in olijfolie.

Snijd de zoete puntpaprika’s doormidden in de lengte en haal de pitjes eruit.

Voeg alle ingrediënten, behalve de Parmezaanse kaas, toe aan de quinoa en meng.

Vul de paprika’s met deze mengeling.

Besprenkel met wat olijfolie en rasp er de Parmezaanse kaas over.
Verdeel de panko over de paprika’s zodat er overal een laagje op ligt.

Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Werk voor het opdienen nog af met de kruiden.

Smakelijk!

 

Homepage 

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*