Travel

Abu Dhabi, wat kan je er doen?

Abu Dhabi is de hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten.
Abu Dhabi ligt aan de Perzische Golf en is niet de grootste stad, want dit is de noordelijker gelegen stad Dubai.
Toch kiezen veel reizigers voor Abu Dhabi omdat het klimaat er het hele jaar door meer dan aangenaam is.
Het is zonder twijfel de perfecte winterzonvakantie!

 

In Abu Dhabi kan je zoveel doen.
Eerst en vooral natuurlijk moet je er zonder twijfel genieten van de zon en de pracht en praal van grootste en mooie gebouwen.
Het is er natuurlijk allemaal een tikkeltje over, maar net daarom is het ook zo leuk om er rond te lopen.

 

Ook deze to do’s zijn zeker de moeite waard: 

 

Sheikh Zayed Mosque
De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten is de Sjeik Zayed Moskee. Deze fraai vormgegeven witte moskee heeft Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden. De moskee biedt plaats aan maar liefst veertig duizend moskeegangers. Indrukwekkende elementen in de moskee zijn het grootste tapijt ter wereld (5627 vierkante meter) en de grootste kroonluchter ter wereld.

 

Louvre Abu Dhabi
Na een aanloop van vele jaren is in november 2017 het Louvre Abu Dhabi geopend. Dit kunstmuseum heeft een dermate interessante collectie aan kunstwerken dat het zich meteen tot de topmusea in de wereld mag rekenen. Zo kun je onder andere werken van Matisse, Monet, Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh bewonderen in het Louvre. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw dat een staaltje van toparchitectuur is. De kosten van de bouw bedroegen om en nabij de honderd miljoen euro.
Wil je de wachtrijen bij het Louvre Abu Dhabi vermijden en direct het museum bezoeken? Bestel dan je entreetickets voor het Louvre simpelweg online!
www.louvreabudhabi.ae

 

Emirates Palace
Nadat Dubai het Burj Al Arab opende wilde Abu Dhabi ook een zelfbenoemd zevensterrenhotel hebben. Waar men in Dubai koos voor een moderne vormgeving, daar heeft men in Abu Dhabi juist gekozen voor een typisch Arabische stijl. Het in 2005 geopende Emirates Palace Hotel is in de vorm van een echt Arabisch paleis gebouwd. Het beslaat een oppervlakte van maar liefst 850.000 vierkante meter waarbinnen er 302 kamers en maar liefst 92 suites te vinden zijn. Wie de lobby van het hotel bezoekt zal overweldigd worden door het vele goud en natuursteen dat toegepast is.
’s Avonds is het hotel op zijn mooist om foto’s te maken.
www.emiratespalace.com

 

Yas Island, het entertainment-eiland van Abu Dhabi

Trek hier minstens een dag voor uit.
Zoveel te doen:

 • Ferrari World
  Liefhebbers van sportauto’s en snelheid moeten Ferrari World Abu Dhabi zeker bezoeken. Dit vrijwel geheel overdekte themapark is geheel gewijd aan het fameuze Italiaanse automerk Ferrari. De kleur Ferrarirood domineert dan ook aan de binnenkant en buitenkant van het pretpark.
  Ook hier kan je je ticket online bestellen.
  www.ferrariworldabudhabi.com

 

 • Yas Marina Circuit
  Het Yas Marina Circuit is een racecircuit gelegen op Yas Island. Aan de racebaan ligt een jachthaven waar je niet zelden zeer dure jachten zult aantreffen. Het circuit heeft ongeveer een miljard dollar gekost en is daarmee het duurste F1-circuit ter wereld. Een aanzienlijk deel van de kosten is gaan zitten in de aanleg van het futuristisch vormgegeven Yas Viceroy Hotel. Dit is het enigste hotel ter wereld dat deels over een Formule-1 circuit is gebouwd.
  www.yasmarinacircuit.com

 

 • Yas Waterworld Abu Dhabi
  In totaal telt het Yas Waterworld waterpark een oppervlakte van maar liefst vijftien voetbalvelden. De attracties in het park zijn ingedeeld in vier verschillende categorieën, van rustige attracties tot attracties voor de adrenaline junkies. In totaal zijn er 44 verschillende attracties in het park te vinden, waarvan vijf wereldprimeurs. Eén van die wereldprimeurs in de ‘Bubble’s Barrel’, de grootste surfgolf ter wereld van maar liefst 3 meter hoog waar flowboardes en bodyboarders hun lol op kunnen.
  Of wat dacht je van een tornadotrechter van twintig meter hoog. Dan is er ook nog de Bandit Bomber, een achtbaan van 550 meter lang met tal van water- en lasereffecten. Vanuit de achtbaan kun je met water op diverse doelen schieten, waterbommen laten vallen en speciale effecten activeren. Dit alles terwijl bezoekers van onderaf de mensen in de achtbaan kunnen beschieten met water.
  Eén van de trekpleisters van Yas Waterworld is de 238 meter lange tornado waterglijbaan waar zes personen tegelijkertijd in kunnen glijden. Wie hoogtevrees heeft kan de Jebel Dana glijbaan beter overslaan. Deze glijbaan is maar liefst acht meter hoog waarbij het eerste stuk van de glijbaan bijna verticaal naar beneden gaat.
  Naast de attracties voor de adrenaline junkies zijn er ook voldoende rustige, relaxte attracties. Kom bijvoorbeeld helemaal tot rust terwijl je door de kronkelende stroomversnellingen en grotten van de ‘Al Rava Rivier’ drijft, of spetter rond in het ‘spetter en speel’-gebied. Ook kinderen kunnen hier een hoop plezier beleven in het Hamlool’s Moving & Grooving gedeelte van het park. Hier is onder andere een waterland alleen voor kinderen, met allerlei glijbanen en zwembaden die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en lengtes.
  https://www.yaswaterworld.com/

 

 • Warner Bros World Abu Dhabi Park
  Naast het Ferrari World Pretpark heeft Abu Dhabi er sinds juli 2018 een tweede pretpark bij, het Warner Bros World Abu Dhabi park.
  Het nieuwe pretpark heeft in totaal 29 attracties verdeeld over zes verschillende gebieden: Metropolis, Gotham City, Cartoon Junction, Bedrock, Dynamite Gulch en Warner Bros Plaza. Uiteraard zijn alle bekende karakters volop aanwezig in het pretpark waaronder Scooby Doo, de figuren uit Looney Tunesm Bugs Bunny en striphelden zoals Batman, Superman en Wonder Woman.
  www.wbworldabudhabi.com

 

Marina Mall
Het aantal grote shopping malls dat voor toeristen interessant is, is in Abu Dhabi (nog) vrij beperkt. Aanrader is zeker de Marina Mall, die op een kunstmatig schiereiland ligt bij Corniche Road.
www.marinamall.ae
De tweede bekendste shopping mall is de Abu Dhabi Mall.

 

Corniche Road
Een van de belangrijkste straten van het oorspronkelijke Abu Dhabi is Corniche Road. Deze straat loopt parallel aan de kust. Langs Corniche Road vind je een fraaie wandelboulevard en stranden. De totale boulevard is ongeveer zeven kilomeetr lang.

 

Emirates National Auto Museum
Ten zuiden van Abu Dhabi, op ongeveer een uur rijden, ligt het Emirates National Automuseum. Je kunt hier de privécollectie van Sjeik Hamad Al Nahyan bekijken die in totaal zo’n 200 auto’s omvat. De meeste automobielen stammen uit de tweede helft van de vorige eeuw.
www.enam.ae

 

Boek een excursie !
Keuze genoeg en heel veel aanbieders.
Boek een 4×4 safari, een kamelentocht, boottocht, diner cruise, quadtocht, een overnachting in de woestijn, …
Mogelijkheden genoeg om er een onvergetelijke reis van te maken.

 

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button