FoodVegetarisch

Gevulde groentepaprika

Gevulde paprika’s… ik probeerde al véél verschillende recepten uit.
Deze vind ik één van de beste.

Gevulde paprika’s zijn heel eenvoudig te maken.
Je kan gewoon gebruiken wat je bij de hand hebt.
Probeer ook eens rijst of quinoa in plaats van couscous.
Je kan de bovenkant bijvoorbeeld ook met pompoenpitten bestrooien.

 

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 1/3de courgette
  • 1 zakje couscous
  • 100 g tomatenblokjes uit blik
  • 35 g broodkruimels / panko
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • parmezaanschilfers

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer 2 van de paprika’s in de lengte. Snijd er een stukje af om straks ook nog als vulling te gebruiken.
Leg de gehalveerde paprika’s op een bakplaat.
Snijd de overgebleven paprika, de ui, knoflook, chilipeper en courgette fijn.

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de ui, knoflook en chilipeper in wat olie in 6 minuten zacht.
Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee.

Verhit dan de tomatenblokjes 5 minuten mee.
Meng de couscous en groenten door elkaar en schep dit mengsel in de gehalveerde paprika’s.

Bestrooi ze met de broodkruimels en peterselie, en bedruppel ze met wat olie.
Werk af met wat parmezaanschilfers.
Bak ze in 20 minuten bruin in de oven.

 

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button