Travel

Citytrip Andalusië

Wanneer je aan een citytrip denkt, denk je aan Barcelona, Londen, Parijs, … Grote steden die je op een paar dagen tijd bezoekt. Andalusië is een citytrip die misschien minder voor de hand ligt of waar je in eerste instantie niet aan zou denken, maar wat een leuke tijd beleefden wij daar !

Andalusië is de streek waar de zon in Europa het meeste dagen per jaar schijnt.
Het maatschappelijk leven speelt zich grotendeels op straat af: flaneren en oeverloos discussiëren over politiek, het geluk en de toekomst van de regio’s.

Wanneer je het over Andalusië hebt, denk je aan witte dorpen, olijfboomvelden, tragische geschiedenis, sherry, stierengevechten, flamenco, heerlijk eten, briljante steden.

Ik heb natuurlijk ook wel het voordeel dat mijn man daar een half jaartje Erasmus deed en de streek dus door en door kent. Zo leer je de niet zo toeristische steden en hoekjes ook kennen en net deze zijn zo fantastisch gezellig.

 

Dit zijn de steden die wij met een huurauto bezochten:

  • Córdoba
  • Granada
  • Antequera
  • Marbella
  • Málaga
  • Gibraltar

 

Het zijn één voor één toppers!
De sfeer, het goede weer (wij deden deze citytrip begin november vorig jaar en in Marbella lagen ze nog in bikini op het strand), het lekkere en goedkope eten, de verscheidenheid en de gezelligheid zijn maar enkele van de redenen waarom deze citytrip zeker op je verlanglijstje moet staan.

 

Córdoba is de stad waar mijn man heeft gestudeerd, dus de stad waar ik het meest het gevoel had dat ik er niet altijd op de toeristische paden liep. Fantastische stad!
Mijn man heeft er al lang zijn hart verloren en ik sedert mijn bezoek toch ook wel een beetje.
Wat echt de moeite is, is een bezoek aan de Mezquita. Ik had zoiets nog nooit gezien. Het staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. De Mezquita is een imposante kathedraal, vooral binnenin, in het centrum van de stad.
In de oude Jodenbuurt staan een doolhof aan witte huisjes, kleine verkeersvrije straatjes en leuke patio’s.
Je hebt er ook een markthal waar je lekkere tapas kan eten. Je hebt er tafeltjes en kan dan de lekkernijen zelf aan kraampjes gaan kiezen.
Qua restaurants vind je de beste en grootste keuze in de jodenbuurt (juderia).
Probeer zeker wat lokale specialiteiten zoals Salmorejo en Pulpo.

 

In Granada heb je het Alhambra, een middeleeuws paleis en fort, letterlijk ‘het rode paleis’.
Het Alhambra is ook Unesco werelderfgoed. Je kan makkelijk een halve dag vullen op het gigantische domein. Reserveer best je tickets vooraf via het internet want ze laten maar een beperkt aantal mensen binnen per dag.
De stad zelf is zeker ook de moeite. Wandel in de stad zelf naar boven en verdwaal in de kleine straatjes, geniet van het adembenemende uitzicht op het Alhambra en de rest van de stad.
In Granada krijg je in elke bar gratis tapas bij je drankje, hoe heerlijk is dat !

 

Antequera is een minder gekende stad.
Dit ligt tussen Granada en Malaga dus zeker een tussenstop waard.
Hier hoef je niet te overnachten maar het loont wel de moeite om er eens te stoppen.
Je moet er veel trappen voor doen, maar eens boven in de stad, heb je een zicht waar je even stil van wordt. Leuk is ook om de stierenarena een bezoekje te brengen.

 

Marbella deed ons vooral denken aan ‘Benidorm Bastards’ aan de kustlijn.
De zon en het terrasjesweer maakten dan wel weer heel veel goed. Ondanks het feit dat het al begin november was, hadden wij hier schitterend weer.
We stopten in Marbella ook enkel onderweg naar Gibraltar. We bleven hier niet overnachten.

 

Málaga is een wereldstad.
Er zijn veel en grote winkelstraten, heel veel restaurants, een kustlijn, een haven, veel erfgoed … Hier kan je je onmogelijk vervelen. De ideale uitvalsbasis om van hieruit wat uitstappen te doen naar bijvoorbeeld Gibraltar en/of Marbella.

 

Gibraltar is bizar.
Het is een stukje Engeland in Spanje.
Wij parkeerden buiten Gibraltar op een grote parking en gingen er te voet naar binnen.
Je moet door een grenscontrole, paspoorten tonen, dan wandel je letterlijk over het vliegveld van Gibraltar om dan na een heel lange wandeling in het centrum toe te komen. Op het marktplein aten wij de beste paëlla die we ooit aten. We wandelden naar de lift die je tot aan het topje van de berg brengt.
Ook hier adembenemende zichten, veel aapjes ook.
Gibraltar moet je eens gezien hebben. Er hangt een heel andere sfeer dan in Spanje. De straten zijn heel gezellig maar zitten vol van de Engelse matrozen. We hadden ogen te kort om alles te zien.

 

Neem zeker hotels zonder ontbijt want het is enorm leuk om elke morgen in lokale bars een vers geperst sinaasappelsap te drinken met wat toast of een ontbijtkoek en een warme koffie. En wat nog leuker is, is dat je bijna niet kan geloven hoe weinig je er voor betaalt!

En in alle steden heb je tapas, jamon, kaas, wijn en nog eens tapas. Wat moet een mens meer hebben?

Eén ding weet ik zeker, mij zal je er in de toekomst zeker nog terugzien.
En ik bezoek zeker ook nog eens de andere steden in Andalusië, een streek waar ik mijn hart toch een beetje achtergelaten heb.

 

 

Homepage

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button