3 x azië op je bord

Jullie weten het ondertussen al… ik ben een grote fan van Azië.
Om te reizen zeker, maar zeker en vast ook qua eten !
Met asian food kan je bij mij nooit missen.

Hieronder geef ik 3 Aziatisch getinte recepten.

 

Lenterolletjes

 

Ingrediënten (voor 5 lenterolletjes):

  • 5 gekookte scampi
  • 1 kleine wortel
  • 20 gram rijstvermicelli
  • 5 rijstvellen met doorsnede van 16 cm
  • Klein beetje kropsla
  • 10 gram verse munt
  • Milde chilisaus, voor erbij

 

Bereiding:

Bak de scampi, snijd de scampi in stukken.
Snijd de wortel in julienne.
Laat de vermicelli in 10 minuten zacht worden in warm water.
Laat goed uitlekken en knip de slierten in stukjes.
Dompel de rijstvellen in warm water zodat ze zacht worden.
Leg 1 eetlepel vermicelli in een worstje op de onderkant van het rijstvel. Schik er wat stukjes scampi, wat sla en wat wortel op. Leg er tot slot nog 2 muntblaadjes op.
Vouw de onder- en zijkanten van het vel over de vulling en rol het vel naar boven op.
Herhaal dit met de rest van de vellen en de vulling.
Bewaar de lenterolletjes best in keukenpapier zodat ze niet uitdrogen.

 

 

 

Mosselen op Thaise wijze

 

Ingrediënten:

2 kg verse mosselen
1 chilipeper
2 stengels citroengras
1 teentje knoflook
2 lente-ui
koriander
tijm
1 limoen
200 ml droge witte wijn
400 ml kokosmelk
peper

 

Bereiding:

Schrob de mosselen schoon.
Verwijder de zaadlijsten van de chilipepers. Plet de knoflook.
Snij lente-ui, citroengras en chilipepers grof.

Verhit een pot met een goed sluitend deksel.
Voeg de mosselen, de tijm en de wijn toe.
Leg het deksel op de pan en stoom de mosselen 3 à 4 min. tot ze open zijn.

Giet olijfolie in de pan en roerbak er voor 2 min. citroengras, lente-ui, chilipeper, de helft van de koriander en knoflook in.
Voeg nu de kokosmelk, wat peper naar smaak toe. Breng alles terug aan de kook. Werk af met het limoensap.

Wij serveerden rijst met wat stukjes ei tussen als bijgerecht  bij de mosselen.
(Dit staat niet bij de ingrediëntenlijst).

 

 

 

Aziatische groenteschotel 

 

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 100 gr kipfilet
  • 1 el Japanse vissaus
  • 0,5 el olijfolie
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl komijn
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 cm gember

Groenten:

  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer

Verder:

  • 75 gr rijst
  • 75 ml kokosmelk
  • 1 el honing
  • 1 el vissaus
  • 0,5 el citroensap
  • peper

 

Bereiding:

Snijd de kip in stukjes en doe in een schaaltje.
Schenk hier de olie en de vissaus bij en voeg de droge kruiden toe.
Pers de knoflook, rasp de gember en voeg toe aan de kipfilet.
Goed omscheppen en even laten staan.

Zet een pot met water op voor de rijst en kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Snijd de groenten: paprika’s, ui, mag allemaal in stukjes.
De prei in ringen snijden en even wassen onder de kraan om het zand weg te spoelen.
De komkommer is straks pas aan de beurt, die eten we koud.

Verhit wat olie in de wokpan en voeg de kip hierbij.
Bak de kip rondom mooi bruin en laat nog heel even in de pan om te garen.
Schep de kip uit de pan.
Voeg eventueel nog wat olie toe aan je wokpan en voeg nu de groenten toe aan dezelfde pan.
Schep goed om en laat zachtjes fruiten.

Schep nu de kip weer bij de groenten. Voeg de kokosmelk, de vissaus, citroensap, honing en wat peper toe en meng met de groenten en kip. Laat zachtjes tegen de kook aan komen, maar de saus hoeft niet te koken. Knip alvast wat verse peterselie. Maak de komkommer schoon en snij in plakken.

Giet de rijst af, en meng met de groenteschotel.
Schep alles goed door en voeg als laatste nog wat peterselie toe.
Je kunt ook koriander gebruiken om het helemaal Aziatisch te maken.

 

 

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

1 gedachte over “3 x azië op je bord

  1. Pingback: Weekplan 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*