Wok met scampi

groentenwok met scampi

Ik hou van wokken, altijd lekker, altijd snel klaar en altijd een beetje Aziatisch getint, what’s not to like?

Ingrediënten:

150 gram rijstnoedels
20 scampi
1 courgette
1 rode paprika
2 handen verse spinazie
2 cm verse gember
kurkuma
1/2 tl currypoeder
1 tl paprikapoeder
2 el sojasaus
2el vissaus
1 el oestersaus
pindanoten
sesamzaadjes
1/2 limoen

Bereiding:

Ontdooi de scampi’s en ontdoe ze van hun vel en darmkanaal.
Versnipper de verse gember.
Snijd de courgette en paprika in blokjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Voeg er 1 tl kurkuma en flink wat paprikapoeder aan toe. Voeg de gember en de scampi’s toe. Laat de scampi’s enkele minuten bakken en haal deze dan uit de pan.

Voeg extra olijfolie toe aan de pan en voeg de paprika en courgette toe. Kruid met currypoeder, paprikapoeder en peper.
Voeg sojasaus, vissaus en oestersaus toe.

Zet het vuur een beetje lager en de deksel op de wokpan zodat de groentjes kunnen garen en het vocht niet weg kookt.

Breng water aan de kook om de noedels te koken. Noedels koken duurt meestal maar 3-5 minuten, maar kijk wat er op de verpakking aangegeven wordt.

Smakelijk!

Homepage

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*