Weekplan 4

Wat vliegt de tijd, we zitten al aan nummer 4.

Na de laatste weken nogal wat gereisd te hebben, en laat ons eerlijk zijn dat dit bij mij ook gelijk staat aan veel eten en drinken, is het tijd om er weer een beetje de rem op te zetten, die knop in mijn hoofd terug om te draaien en terug normaal gaan eten. Als ik dat niet doe, kunnen jullie me binnenkort rollen!

Jullie kennen het ondertussen al.
Als ontbijt start ik elke morgen met een glas water. Erna eet ik een potje griekse yoghurt met hierin wat muesli of granola, al dan niet zelfgemaakt. In het weekend doe ik al eens iets anders als ontbijt.
Als tussendoortje in de voormiddag eet ik een stuk fruit.
Als tussendoortje in de namiddag eet ik een stuk fruit, een yoghurt of wat rauwe groentjes in stukjes gesneden.
Na het avondmaal heb ik meestal ook nog een hongertje maar dan probeer ik me te beperken tot iets wat maximum 50 kcal is… en geloof me dat is niet veel maar wel genoeg om dat ‘goestje’ te onderdrukken.

Ik maak voor jullie hieronder dus een werkweek-planning op, van maandag tot vrijdag.
Mijn lunch vul ik dikwijls aan met zelfgemaakte soep. Mijn diepvries zit er vol van.

 

Weekplanning:

De gerechten die in het vet staan, zijn nieuwe recepten.
De andere kon je op mijn blog al wel eens tegengekomen zijn.

 

Maandag

  • Lunch : spitskoolsalade
  • Diner : ei-bonen-pannetje

Dinsdag

  • Lunch : koude komkommer-munt-soep
  • Diner : gekarameliseerde kip met cashew

Woensdag

  • Lunch : spinaziecake met geitenkaas 
  • Diner : mosselen op Thaise wijze

Donderdag

  • Lunch : quesadilla met zoete aardappel
  • Diner : koolvishaasje met groenten uit de oven

Vrijdag

  • Lunch : salade tomaat-mozzarella afgewerkt met hennep

 

Boodschappenlijstje

Zowel lunch als diner heb ik voor 2 personen gerekend.

Ik ga ervan uit dat olijfolie, peper en zout standaard zijn. Deze worden hieronder dus niet meer herhaald.
Ik ga er ook van uit dat je diepvries vol soep zit om eventueel wat lunches hiermee aan te vullen.

En ook hier geldt weer dezelfde regel.
Wat over is, kan je als tussendoortje meenemen naar het werk.
Wat op het einde van de week over is, maak je groentesoep van.

Laat je ook  niet afschrikken door eventuele kruiden of vloeistoffen die je niet zou hebben.
Deze zijn meestal ook te vervangen door kruiden die je wel hebt.
Het lijstje lijkt lang, maar na een paar keer op deze manier koken, heb je de meeste ingrediënten gewoon in je kast  staan.

Alle recepten zijn telkens voor 2 personen.
Op de foto’s zal je zien dat ik het soms maar voor 1 persoon klaarmaak, afhankelijk van de agenda van mijn man eet hij mee of niet.

  • 2 kg verse mosselen
  • 250 gram kipfilet
  • 300 gram koolvishaasje
  • 2 wraps
  • 7 eieren
  • 50 gram kidneybonen (blik)
  • 50 gram witte bonen (blik)
  • 200 gram tomatenblokjes (blik)
  • 450 gram fijngehakte spinazie (diepvries)
  • 2 zoete aardappels
  • 3 ui
  • 1 + 1/4 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram sneden oude kaas
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram geitenkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozarella
  • Beetje rucola
  • 1/2 avocado
  • 1 + 1/2 rode paprika
  • 2 lente-ui
  • 1/2 spitskool
  • 3 komkommers
  • 3 tomaten
  • 10 kerstomaatjes
  • klein bakje champignons
  • 1 zakje salade naar keuze
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 appel
  • 2 stengels citroengras
  • 1 chilipeper + 1/4
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml melk
  • 6 el magere natuuryoghurt
  • 180 gram bloem
  • (hennepzaad)

Heb je waarschijnlijk standaard in je kast staan (zeker na een paar keer koken met mij).
Indien niet, dan zijn deze makkelijk te vervangen door iets wat je wel in je kast hebt staan en heb je zo onmiddellijk een eigen creatie!

  • vloeistoffen en sauzen:
    appelazijn, wittewijnazijn, sojasaus, mosterd, rijststroop (of honing mocht je dit niet hebben), agavesiroop, droge witte wijn,
  • noten:
    cashewnoten, pistachenoten
  • kruiden in potjes:
    ras-el-hanout, komijn, tijm, oregano, chili, basilicum
  • verse kruiden:
    koriander, peterselie, basilicum, munt

 

Bereiding

Spitskoolsalade

Het recept vind je hier.

 

Ei-bonen-pannetje

Het recept vind je hier.

 

Koude komkommer-munt-soep

Ideaal als lunch. Mocht je hier niet genoeg mee hebben, eet er dan wat toast of crackers bij.
Ik vind het net leuk om minstens 1x per week ‘s middags niet al te veel te eten.
Deze soep is heerlijk wanneer het warm is. Soms is het gewoon te warm waardoor je echt niet veel honger hebt, dan is deze soep a match made in heaven.

Ingrediënten : 3 komkommers, 3 el wittewijnazijn, 6 el magere natuuryoghurt, handvol verse munt, chili
Bereiding: Was de komkommers en snijd ze in brokjes. Bestrooi met zout (liefst een grof zeezout) en de azijn en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Mix de komkommer en de yoghurt en de munt in de blender. Werk af met wat versnipperde munt, een paar reepjes komkommer en een snuifje chili.

 

Gekarameliseerde kip met cashew

Ingrediënten: 250 gram kipfilet, 1 el sojasaus, 1 teentje knoflook, 1/4 rode ui, 1 zoete aardappel, 20 gram Parmezaanse kaas, 1 rode paprika, 2 el cashewnoten, 1 el agavesiroop, koriander, veldsla of andere salade naar keuze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de kip in blokjes. Leg de blokjes in een diep bord. Voeg de sojasaus, een scheutje olijfolie, de geperste knoflook en de fijngesnipperde ui aan toe en laat even marineren.
Snijd de zoete aardappel in  dunne plakjes. Besprenkel met wat olijfolie en meng goed. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en rasp de Parmezaanse kaas erover.  Laat 10 à 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven, waarvan de laatste minuten op grillstand. Blijf wel in de buurt zodat ze niet aanbakken.
Bak ondertussen de kippenblokjes in olijfolie. Kruid met zwarte peper en voeg de stukjes paprika toe. Laat een 5-tal minuten bakken. Voeg de cashewnoten en de honing toe en bak nog een 2-tal minuten mee. Werk af met de koriander. Serveer met een salade.

 

Spinaziecake met geitenkaas

Ingrediënten: 450 gram fijngehakte spinazie, 2 uien, 5 eieren, 150 ml melk, 180 gram bloem (eender welke), 150 gram geitenkaas, 100 gram geraspte kaas, basilicum

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Fruit de fijngesneden uien in wat olijfolie in een koekenpan.
Doe het doosje spinazie erbij en laat dit op een zacht vuur staan. Meng af en toe door elkaar.
Als de spinazie ontdooid is en gemengd is met de uien, dan is het tijd om de brokjes geitenkaas toe te voegen. Houd wel nog een beetje geitenkaas achterwege voor straks.
Doe er ook de geraspte kaas bij, maar ook hier… houd nog wat over voor straks.
In een kom meng je de eieren met de melk en meng je dit goed door elkaar. Je voegt hier ook wat peper, zout en basilicum aan toe. Meng hier ook de bloem onder en klop tot je een mooie mix hebt, zonder klonters.
Nu mag je hierbij het mengsel uit de pan toevoegen.
Als laatste voeg je de achtergehouden geitenkaas en geraspte kaas toe aan dit mengsel, roer nog eens goed door.
Doe wat bakpapier in een cakeblik en doe hier het mengsel in.
Laat dit 45 tot 60 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Prik er na 45 minuten eens met een vork in om te zien of hij nog langer in de oven moet of niet.

Dit recept is heerlijk warm, maar evengoed koud om naar het werk mee te nemen is het een topper.
Je kan het zo eten of aanvullen met een lekkere salade of een restje uit je koelkast.
Op de foto eet ik het met een salade van tomaat, avocado, paprika en kruiden.

 

Mosselen op Thaise wijze

Het recept vind je hier.

 

Quesadilla met zoete aardappel

Het recept vind je hier.

 

Koolvishaasje met groenten uit de oven

Ingrediënten: 300 gram koolvishaasje, 3 tomaten, klein bakje champignons, 1 rode ui, sap van 1/2 citroen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de vis in een ovenschaal met de fijngesneden groeten eromheen.
Giet er wat olijfolie over en wat citroensap.
Kruid af met peper en zout.
Gaar +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Werk af met tijm.

 

Salade tomaat-mozarella afgewerkt met hennep

Ingrediënten : 1 bol mozarella, salade naar keuze, 10 kerstomaatjes, hennepzaad

Bereiding:
Leg wat salade naar keuze op een bord.
Leg hierop de schilletjes mozarella en de gesneden kerstomaatjes.
Kruid met zeezout en olijfolie.
Doe hier wat hennepzaad bij en klaar is kees.

Ik heb er nu hennepzaad bij gedaan omdat ik dat nog van een vorig recept staan had in mijn kast en ik dit echt wel eens wil opgebruiken. Heb je dit niet, geen nood, ook zonder hennepzaad is dit een lekkere en verfrissende lunch.

 

Homepage

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*