Travel

Vreemde gewoontes in het buitenland

In het buitenland kom je gekke gewoontes tegen. Voor je een land bezoekt, kan je best even opzoeken wat de gewoontes daar zijn, zeker in een ander werelddeel. Doe je dit niet, kan je wel eens wat schaamrood op de kaken krijgen.
Ik help je graag met toch al enkele weetjes.

 

Hieronder enkele rare gewoontes in het buitenland.

 

 • In Japan mag je je stokjes nooit rechtop laten staan in je eten.
  Dit doet Japanners denken aan bepaalde rituelen bij een begrafenis. Niet doen dus!
  Leg je stokjes ook nooit met de punt richting een tafelgenoot en wijs er niet mee.
  Als je klaar bent met eten, leg je ze evenwijdig naast elkaar aan de linkerkant van je bord.

 

 • In Spanje mag je gerust je gebruikte servetten, prikkers, … op de grond van een tapasbar gooien. Doe dit wel enkel in een authentieke tapasbar. Hier is dit heel normaal. Hoe meer rommel er op de grond ligt, hoe populairder de tapasbar. Het is een soort compliment.

 

 • In Finland wordt het kruisen van je armen als erg arrogant beschouwd.
  De Finnen houden niet van luidruchtigheid en opschepperij. Fysiek contact tijdens een gesprek is ook not done en praten met je handen in je zakken is grof. In Finland moet je dus vooral bescheiden zijn.

 

 • In India is het heel onbeleefd en zelfs beledigend om iets aan te pakken of iemand te begroeten of te eten met je linkerhand. In India vinden ze het onhygiënisch (begrijpe wie begrijpen kan) om hun billen af te vegen met wc-papier. Ze gebruiken hiervoor hun linkerhand en wat water. Daarom dus dat je dat hand beter niet voor andere dingen gebruikt.

 

 • Een Griek die ‘oké’ zegt, bedoelt eigenlijk ‘neen’.
  En alsof het nog niet verwarrend genoeg is, ‘ne’ betekent ‘ja’.

 

 • Een luide boer laten na het eten wordt door de Chinezen als een teken van appreciatie gezien, de maaltijd heeft gesmaakt.
  Wat je dan beter niet doet, is je bord volledig leeg eten.
  Daarmee geef je aan dat je niet genoeg eten hebt gekregen en dat je niet voldaan bent, wat zeer beledigend is voor een Chinees.

 

 • Een handpalm met gespreide vingers laten zien, is voor een Griek even erg als je middelvinger opsteken. Het gebaar heet ‘moutza’ en is extreem beledigend. Als je dus 5 drankjes wil bestellen, doe je dat beter met je handpalm naar je toe gericht.

 

 • In Thailand raak je beter nooit iemands hoofd aan, want het wordt beschouwd als het hoogste en meest heilige lichaamsdeel. De voeten worden gezien als het laagste deel omdat ze makkelijk met vuiligheid in aanraking komen. Wijs dus nooit iets aan met je voeten, trek je schoenen uit voor je ergens binnenkomt en zorg dat je voetzolen nooit naar iemand gericht zijn bij het zitten.

 

 • Het aanraken van eten met je handen wordt in Brazilië als heel ongepast beschouwd. Kippenvleugeltjes, pizza, frieten, … je eet het allemaal met mes en vork. Of als het echt niet anders kan met een servetje
  In Mexico geldt net het omgekeerde, daar lijk je heel verwaand als je met mes en vork eet.

 

 

Homepage

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button