Salade van butternut

Heel vaak ben ik op zoek naar salades die niet gewoon tomaten met komkommer en een salademix zijn.

Want geef toe… dat is lekker voor een keer maar kan je echt niet elke middag eten.

Dit is een saladerecept van Sandra Bekari.
Eentje die perfect in het plaatje past… een salade maar dan wel een a-typische salade en geloof me, ze smaakt zooooo lekker!

 

 

Ingrediënten:

  • 1/2 butternut (of flespompoen)
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 granaatappel
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl honing
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 gram veldsla
  • 50 gram feta
  • gedroogde tijm, gedroogde rozemarijn

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de schil en de pitjes en snijd in schijfjes.
Leg de schijfjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, tijm en rozemarijn.
Kruid met zwarte peper en zout en rooster 25 minuten in een voorverwarmde oven.

Spoel de kikkererwten en droog ze goed in een verse keukenhanddoek.
Bak ze in een antiaanbakpan zonder vetstof en kruid met de ras el hanout en het paprikapoeder.

Snijd de granaatappel in twee helften.
Pers één helft uit in een citruspers en meng 2 el granaatappelsap met 2 el olijfolie, wittewijnazijn en honing.
Verwijder de pitten uit de andere helft van de granaatappel.

Rooster de pompoenpitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.

Serveer de veldsla met de stukjes butternut, de gebakken kikkererwten en de granaatappel.
Doe er wat dressing over en werk af met feta en pompoenpitten.

Nog een extra tip: de granaatappelpitjes komen er makkelijker uit als je eerst met de (gesloten) granaatappel een paar keer over het werkblad rolt.

Smakelijk!

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*