Travel

Paris is always a good idea

Onlangs, in het verlengd weekend van 11 november, gingen we naar Parijs. Van hieruit maar 2,5 uur rijden dus lekker dichtbij en laat ons eerlijk zijn… een fantastische stad.

We kozen om te slapen in het Ibis-hotel aan de rand van de stad. Ik zou het iedereen aanraden! Het hotel is supermakkelijk te bereiken, je hoeft maar 2 minuten op de ring te rijden en je bent er al, je kan je auto veilig en ondergronds parkeren voor minder centen dan in het echte centrum van Parijs, je hebt geen vignet nodig, de metro is op 5 minuten wandelen en brengt je toch overal, de kamers zijn klein maar meer dan genoeg voor een citytrip. Het is zeker geen tophotel maar perfect als overnachtingsplaats voor een budgetvriendelijk weekendje weg.
Mochten we nog eens naar Parijs gaan, ik zou gewoon weer voor hetzelfde hotel kiezen.

Ons Charleau was net geen jaar toen we naar Parijs vertrokken. Ik moet de kritische mensen onder ons deze keer wel gelijk geven… hoe jonger, hoe makkelijker. Charleau is en blijft een baby die heel graag op zwier is en er van geniet om in het volk te zitten en vanalles te zien, gelukkig voor ons (of misschien is het echt wel genetisch overgebracht :-)), maar ze komt wel op een leeftijd waarbij op restaurant gaan niet meer zo evident is als ervoor en ze begint toch meer en meer op haar ritme te staan.
We geven er niet altijd aan toe dus slaapt ze meestal gewoon onderweg onder het motto ‘als je moe genoeg bent, slaap je overal’.
Maar aan alle toekomstige ouders, één tip, hoe jonger hoe makkelijker dus boek gewoon die reis en twijfel absoluut niet.

Ik ben, en dat weten jullie ondertussen wel al, grote fan van de ‘Time to Momo’- gidsen, dit zijn de vroegere ‘100%’-gidsen.
Deze keer kocht ik de gids niet maar downloadde de gids van Parijs via de app op mijn telefoon. Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen.
Zo makkelijk… je hoeft niet na te denken, zelf niets uit te stippelen en toch weet je dat je alles zal zien wat je moet zien. Daarbovenop brengen de wandelingen in de app je dikwijls ook nog langs verborgen parels die misschien (nog) niet zo toeristisch zijn.
Ik ben vergeten hoeveel ik er voor betaald heb, maar was iets van een 6 euro, dus kostelijk kan je het in elk geval ook niet noemen.

We waren in Parijs van zaterdagmiddag tot zondagmiddag en toch heb ik het gevoel dat we alles gezien hebben en gedaan hebben wat we wilden doen.

Op zaterdag deden we de ‘champs élysées’- wandeling.
Een mooie route langs het bekendste monument ter wereld, de Eiffeltoren, maar ook langs musea en veel chique winkels.
De eiffeltoren zelf hebben we niet bezocht omdat we dit beide in het verleden al wel eens gedaan hadden en geeft toe… het is ook wel duur voor wat het is.

Op zondag wandelden we de ‘Grands Boulevards’- en de ‘Quartier Latin’-route. Toegegeven, hier en daar hebben we de wandelingen volgens onze interesses wat ingekort.
Op de eerste wandeling kom je langs prachtige architectuur, musea, originele winkels en de grote boulevards met wereldberoemde warenhuizen zoals Le Printemps en La Fayette.
Quartier Latin was misschien wel de verrassing van deze trip.
Het is een route met wereldberoemde monumenten die eigenlijk iedereen een keer zou moeten lopen: île de la cité, notre dame, …
In het Quartier Latin zelf was ik onder de indruk van het (volgens mij) mooiste park van Parijs en van de gezelligheid in de cafeetjes en restaurantjes, hier heb je het echte Parijs zoals je het kent uit de films, heerlijk! We konden ons dan ook niet bedwingen om in ‘L’Atlas’ een oesterke en kaasschotel te eten, aanrader!
Terug naar het hotel wandelden we via de Moulin Rouge, Charleau kon haar ogen niet geloven!

Op de laatste dag, op maandag, hadden we echt pech met het weer. Ik keek naar deze route eigenlijk op voorhand het meeste uit maar het weer heeft hier wel wat roet in het eten gegooid .
Op maandag deden we de ‘Batignolles & Montmartre’-route.
Die dag hadden we Charleau niet mee in de buggy zoals de dagen ervoor maar wel in de rugzak. Niet zonder reden… trappen dat wij gedaan hebben!
Zo mooi, zo sfeervol, zo Parijs maar o zo jammer van het weer.
Zo jammer zelfs dat we er al ’s middags de brui aan gaven en terug richting huis keerden.

Eén voordeel… het is niet ver en niet duur, dus we komen zeker terug!

,Paris is always a good idea…

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button