Geroosterde paprikasalade met ansjovisdressing

Geroosterde paprika’s zijn zoveel lekkerder als je het zelf doet, dan wanneer je ze in een pot koopt.
Al eens geprobeerd?
Gare paprika’s zijn zo anders van smaak dan rauwe paprika’s, je zou bijna denken dat het om een andere groente gaat.

 

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika
  • 6 kleine ansjovisfilets op olijfolie, in stukjes gehakt
  • 2 tl wittewijnazijn
  • handvol verse bladpeterselie
  • 1 blik (200 gram) kleine witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • een handje rucola

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de paprika’s op een grill en zet ze 30 minuten in de oven.
Haal de zwartgeblakerde paprika’s uit de oven en stop ze minstens 30 minuten in een plastiek zak die je goed afsluit.
Haal de schil eraf en verwijder de zaadlijsten.

Schik de paprika’s op een bord. Bestrooi met zeezout en zwarte peper.
Klop de ansjovis, azijn, 1 el olijfolie en bladpeterselie in een kom.
Doe de bonen erbij en schep door.
Bestrooi met zout en peper.
Schep over de paprika’s en garneer met Parmezaanse kaas en rucola.

Smakelijk!

 

Homepage 

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*