Travel

Namen

In de paasvakantie trokken wij voor een 4-tal dagen naar Namen.

Thuisblijven was voor ons geen optie, dat is het trouwens nooit (geweest) tijdens ons verlof.
Corona heeft hier niets aan veranderd.
Thuisblijven is niet echt vakantie voor ons. Thuis blijf je altijd bezig met dingen die je nog moet doen, zou moeten doen, verbouwingen die nog moeten gebeuren, je ziet iets wat nog eens gekuist zou moeten worden, … dus zijn wij liever weg in ons verlof. Eens ergens anders zijn, in een andere omgeving slapen, wat nieuwe dingen ontdekken.

Wat wel veranderd is, is dat we op reis gaan in eigen land en dat het door corona wel soms wat moeilijker is om activiteiten te vinden om je bezig te houden.
Maar wie zoekt die vindt… ook dat is goed te doen.

We zijn dus een hele tijd geleden op zoek gegaan naar een leuke bestemming binnen België omdat we toen al een vermoeden hadden dat dat waarschijnlijk onze enige optie zou zijn.
In periodes, zoals corona, waarin niet zoveel te doen is, zitten we liever in een stad omdat daar toch net altijd wat meer te beleven en te zien valt. We kozen voor deze vakantie Namen als bestemming uit.

En ook leuk… we namen de nichtjes van Charleau mee.
Goed voor ons, wij hadden soms wat meer rust.
Goed voor Charleau, eens andere mensen om mee te spelen en constant volle aandacht.
Goed voor de nichtjes, ook zij zaten eens in een andere omgeving met andere mensen.
Winst voor iedereen dus!

Dit waren onze activiteiten:

 • Genieten van ons appartementje daar
  Het is altijd leuk om ergens anders te zijn, het echte vakantiegevoel.
  We hadden ook 2 dagen geen al te denderend weer dus dan is het leuk om eens in een andere omgeving te zitten. We knutselden erop los, bakten koekjes, speelden veel gezelschapspelletjes, dansten, begonnen elke avond tijdig aan den apero, …
 • We ontdekten Namen.
  Een stad ziet er in zomerse niet-coronatijden natuurlijk altijd helemaal anders uit en veel gezelliger dus we moeten zeker nog eens teruggaan. Ook nu genoten we van het rondkuieren in kleine straatjes, het gooien met sneeuwballen, verwateren aan de etalages van de gezellige winkeltjes, …
  We probeerden zelfs 2x een geocache te vinden, maar tevergeefs, geen enkele gevonden.
 • Take-away bestellen
  Ook altijd een leuke activiteit op zich.
  Welke restaurantjes heb je in de buurt, wat zijn de mogelijkheden, …
  Wij kozen deze keer voor een sushi-verrassingsbox. Heel fancypants, heel lekker, heel leuk!
 • De Citadel de Namur
  De Citadel zelf was niet te bezoeken, maar de weg ernaartoe was al even leuk en leerrijk en wat een zichten!
 • De railbikes van de Molignée
  Niet alles is gesloten. Er zijn nog activiteiten te vinden.
  Wij kozen om één van de routes te doen met de railbike.
  Niet gedacht dat dit zo lastig zou zijn! Heel leuk om te doen, heel mooie natuur/omgeving, slechts een half uurtje rijden vanuit Namen centrum. In het midden van de route konden we zelfs genieten van een drankje en een ijsje alvorens onze terugweg in te zetten.
  Meer info : http://draisines.ovh/index.php/nl/home-nl/
 • Grottes de Han – Parc Animalier
  De grotten van Han zijn gesloten door corona maar het dierenpark was wel open, echt een aanrader!
  45 minuten rijden vanuit Namen maar bij het terugkeren uiteindelijk maar een hele kleine omweg richting huis, en laat ons eerlijk zijn… tijd hebben we nu toch in overvloed.
  Het paradijs voor Charleau!
  Een hele grote speelplein bij aankomst, verschillende keren op het treintje gezeten, een héél mooie wandeling vol activiteiten onderweg, diertjes gezien, … een voltreffer.
  Voor we met de auto terug richting huis keerden, konden we zelfs met z’n allen nog van een lekker bakje Churros genieten.

Mocht het echt mooi weer geweest zijn, stond zeker ook nog een boottochtje op ons verlanglijstje en/of zouden we zeker ook eens een fiets gehuurd hebben en/of een picknick in de lokale tuinen gedaan hebben.

Wij hebben er van genoten!

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button