Travel

Lissabon

Nog zoveel steden te bezoeken… dus aan de hand van jullie suggesties op facebook, kozen we Lissabon.

Een andere reden was het goede weer.
Wij dachten… naar Lissabon gaan 2de helft april moet gewoon zonnig zijn, terrasjesweer, ik zag het al helemaal voor me.
Wat denk je?
Ik begin de weersvoorspellingen te checken en het zag er echt, maar dan ook echt, niet goed uit! 100% regen, elke dag, behalve de laatste dag wordt het zonnig. Hier in België, elke dag zomerse temperaturen… om zot te worden!

Uiteindelijk was het weer véél beter dan voorspeld, gelukkig maar! Een echt zomers gevoel hadden we wel niet, behalve de laatste dag, dan was het echt zoals Lissabon altijd hoort te zijn.

Ik ben zeer aangenaam verrast geweest door Lissabon en kan het dus iedereen aanraden. Nog een voordeel, het is nog goed voor de fysiek ook, zeker als je telkens een buggy al die heuvels op en af moet duwen.

Ik geef graag mijn tips mee:

  • Eet zeker een typisch dessertje, een pastel de nata de Lisboa. Wij hebben veel research gedaan en er heel veel geproefd! Je zou er hele studies over kunnen doen waar ze het lekkerst zijn.
  • Koop vis in een blikje, een lokale specialiteit. Je komt héél veel winkeltjes tegen die dit in alle geuren, kleuren en smaken verkopen. Het is het ideale souvenir en de blikjes zelf zijn meestal zeer mooi.
  • Ga ’s avonds eens kuieren in het nieuwe, hippe LX Factory. Als hipster mag je hier zeker niet ontbreken…
  • Wij hebben heerlijk gegeten bij Peixaria da Esquina, maar je moet de chef wel zijn ding laten doen. Je kiest gewoon een vis in zijn geheel en hij maakt er lekkere dingen mee, heerlijk!
  • Geniet van de veel verschillende geveltegels, dat zie je in niet veel andere steden of landen, dus geniet van de schoonheid of absurdheid van sommige gevels.
  • Ga zeker eens mee met één van de veelbesproken heuveltrams. Wijzelf hebben ’tram 28′ vermeden (ellenlange rijen!) en hebben hier en daar een stuk te voet afgelegd, zeker te doen en een leuke wandeling.
  • Doe zeker een rooftop-bar of -restaurant. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, er zijn heel veel plaatsen in Lissabon waar je echt een waanzinnig zicht hebt op de omgeving.
  • Ga naar de Torre de Belem en kuier zo te voet langs het water tot aan de Ponte 25 abril.

Mijn verhaal van Lissabon staat ook nog altijd op mijn Instagram-pagina.
Daar kan je het nog eens herbeleven.

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button