Krokant fetagebakje

Jullie kozen zelf 3 van de 5 recepten…

Het recept met de meeste stemmen is het krokant fetagebakje geworden.

Ik moet zeggen dat ik ook aangenaam verrast was bij het proberen van dit recept.
En nochtans zo simpel, met zo weinig ingrediënten.

Als je het in kleiner versies maakt, vind ik het persoonlijk zelfs een ideaal voorgerecht of hapje.

Als hoofdgerecht serveer je dit gerecht het best met een salade.

 

Ingrediënten:

  • 300 gram feta
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 vellen filodeeg van 20cm diameter
  • 20 gram gesmolten boter
  • 3 kolfjes rood witloof
  • 2 el balsamicocrème
  • sesamzaad voor de afwerking

 

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven op 180°C.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Dep de feta droog, kruid met oregano en peper.
Leg de vellen filodeeg op je werkvlak en bestrijk met de gesmolten boter.
Snij de feta in twee stukken en schik elke portie in het midden van een vel filodeeg.
Vouw het filodeeg over de feta en bak 20 minuten in de oven tot het filodeeg goudbruin is.
Was het witloof en trek de blaadjes los.
Schik over de borden en schik er ook de fetagebakjes op.
Lepel er de balsamicocrème over en werk af met sesamzaadjes.

Smakelijk!

 

Homepage

 

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*