FoodLunchVegetarisch

Groentenomelet, maar dan net anders…

Op zoek naar een makkelijk recept dat heel snel klaar is? Ideaal om tijdens de werkweek klaar te maken!
Het is een wokrecept vol groenten en met een heerlijke omelet erdoor.
Het goede nieuws is dat je bijna alle groenten kan gebruiken voor dit recept, neem dus gewoon wat je lekker vindt of maak je groentenlade op deze manier eens leeg.
Probeer het dus later ook eens met bijvoorbeeld brocolli of venkel of… Je kan er eindeloos mee variëren.

Dit is een zeer ruime portie voor 2 personen.
Ik kon nog een grote portie invriezen om later eens als lunch naar het werk mee te nemen, ook al handig natuurlijk.

 

Ingrediënten:

  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 ui
  • 1 spitskool
  • 3 wortelen
  • 250 gram champignons
  • 2,5 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 lente-ui fijngesneden

 

 

Bereiding:

Hak de ui fijn.
Halveer de spitskool over de lengte en verwijder het harde stuk onderaan.
Snijd in hele dunne reepjes.
Snijd de champignon in plakjes.
Snijd de wortel in dunne plakjes.
Schenk wat olie in de wokpan. Wanneer de olie heet is, doe je er de losgeklopte eieren bij.
Wanneer het ei gaat stollen, roer je om.
Als het ei gaar is, voeg je er de ui aan toe en roerbak je even.
Voeg eerst de wortel toe, erna de spitskool.
Na enkele minuten roerbakken kan je de champignons toevoegen.
Roerbak enkele minuten.
Schenk er de sojasaus en vissaus door.
Breng op smaak met wat peper.
Garneer met de fijngesneden lente-ui.

 

Smakelijk!

 

Homepage

 

 

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button