FoodLunchVegetarisch

Groene bladgroentensalade met hennepzaad

Telkens wanneer ik een Aziatische winkel binnenstap, koop ik zoveel mogelijk ingrediënten die ik denk ooit nodig te hebben.
Meestal zijn mijn ogen groter dan mijn buik en ik koop ik gewoon alles waar ik ooit al eens van gehoord heb.

Tja… ik kan er niets aan doen. Ik ben precies een klein kindje in een snoepwinkel wanneer ik in een Aziatische winkel ben. Ik zou het allemaal kopen.
En doordat ik op het platteland woon, kom ik ook niet dagelijks zo’n winkel tegen…

Dus… dan gebeurt het wel eens dat ik ingrediënten in mijn kast zitten heb, die ik niet vaak gebruik en na een tijdje probeer ik dan toch zelf om er wat receptjes mee te maken want gewoon in de kast blijven liggen is ook zonde.

Zo had ik dus een zakje hennepzaad liggen en ben ik dus een gerecht gaan creëren waarin hennepzaad voorkomt.

Hennepzaad wordt steeds vaker een superfood genoemd en je vindt het tegenwoordig dan ook in de meeste supermarkten. Hennepzaad is een superfood omdat het bomvol eiwitten zit en ook nog eens uit elkaar barst van de aminozuren en mineralen. En da’s niet alleen fijn voor je huid en haar, maar helpt bijvoorbeeld ook bij de aanmaak van stofjes waardoor je je gelukkig, fit en energiek voelt. Echt een boost voor je lichaam dus, deze minizaadjes! En hoe het smaakt? Prima. Een beetje mild, romig. Bijna nootachtig.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 4 handen gemengde groene bladgroenten
 • 2 handen gemengde verse kruiden
 • 1 hand pijnboompitjes
 • 2 handen hennepzaad
 • 2 handen kiemen
 • 1 avocado
 • 2 tomaatjes
 • 1 feta
 • 1 citroen
 • 1 flinke scheut goede olijfolie
 • peper en zout

 

Bereiding:

 • Meng de bladgroenten met de kruiden
 • Snij de avocado, tomaat en feta in stukjes
 • Mix de pijnboompitjes, hennepzaad, kiemen, avocado, tomatenblokjes en de feta met de bladgroenten
 • Meng de citroen met de olie en wat peper en zout
 • Giet de dressing over de mengeling en haal alles nog eens goed door elkaar

 

Smakelijk !

 

 

Homepage

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button