Grietfilet met asperges en carpaccio van tomaat

Een witte vis uit de oven met wat groentjes bij, direct de zomer op je bord.

Deze keer koos ik voor grietfilet.
Ik vulde de grietfilet uit de oven aan met groene asperges, ook uit de oven, en een carpaccio van tomaat.

En weeral is dit een recept dat op minder dan een half uur op tafel staat.
Ideaal voor drukke werkweken.

Wat vinden jullie trouwens van mijn nieuwe borden?
Ik ben er zooooo blij mee!

 

Ingrediënten:

  • 1 stuk grietfilet (voor 2 personen)
  • 3 rijpe tomaten (in mijn geval uit eigen tuin met dank aan mijn Steven)
  • olijfolie met basilicum
  • bundeltje groene asperges
  • handje komijnzaadjes
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 handje pijnboompitten

 

Bereiding:

Leg de grietfilet in een ovenschaal.
Meng wat olijfolie, viskruiden en dille en overgiet de grietfilet hiermee.

Leg de groene asperges in een ovenschaal.
Meng de balsamicoazijn met de komijnzaadjes, giet dit over de asperges.
Meng de asperges goed onder in dit mengsel, zeker de topjes niet vergeten.
Leg hierbovenop een handvol pijnboompitten.

Zet beide ovenschalen 20 minuten in de oven op 180 °C.

Maak intussen de carpaccio van tomaat.
Snijd de tomaten in zéér fijne plakjes.
Kruid met weinig peper en fleur de sel, overgiet met een scheut olijfolie met basilicumsmaak.
Zet in de koelkast zodat het lekker fris blijft.

Smakelijk!

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*