Gegrilde zalm met chinese kool

Chinese kool, een onbeminde groente.
We hadden het er gisteren al over en vandaag geef ik jullie één van mijn favoriete receptjes met chinese kool.

Het is een zomers, tropisch gerecht met een zonnige salsa van sinaasappel en avocado.
Je kan de vis of chinese kool barbecueën of in een grillpan leggen of onder de grill schuiven, mogelijkheden genoeg.
Ideaal dus voor tropische temperaturen.

 

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel, in stukjes
  • 1/2 avocado, geschild en in blokjes
  • 1/2 rode ui, gehakt
  • 1 el verse koriander, gehakt
  • 1 tl vers limoensap
  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 1 chinese kool
  • 1/4 tl sesamolie
  • 1/2 tl dille

 

 

Bereiding:

Zet de grillpan op middelhoog vuur. Vet het rooster in met olijfolie.

Meng in een kom de stukjes sinaasappel, avocado, rode ui, koriander, het limoensap en de sesamolie.
Bestrooi met zout en zwarte peper.

Bak de chinese kool in een wokpan tot hij gaar is.

Bestrooi de zalmfilets met zout, peper en wat dille en besprenkel met olijfolie.
Gril de zalm 5 minuten per kant tot de vis in het midden gaar wordt.

Schep de avocadosalsa over de vis.
Serveer met de chinese kool ernaast.

Smakelijk!

 

Homepage 

 

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*