Simpel, simpeler, simpelst !
Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om lekker te zijn, toch?
Dit is misschien wel het eenvoudigste recept ooit, maar oooo zo lekker.
Ingrediënten:
- 6 krielaardappeltjes
- 1 krop sla
- zeetong voor 2 personen, reeds schoongemaakt
- verse kruiden naar keuze (peterselie, koriander, …)
- (pikant) paprikapoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de krieltjes en snijd ze in frietjes.
Doe ze in een ovenschotel en voeg olijfolie, pikant paprikapoeder en zout toe en meng goed. Bak in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig eens om.
Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Pluk de rest van de bladeren en was ze in koud water, zwier droog en voeg er wat kruiden naar keuze aan toe. Wij gebruikten salademix-kruiden en verse bladpeterselie en verse koriander. Breng op smaak met olijfolie, zwarte peper en zout.
Niets lekkerder dan vers gezwierde kropsla!
En… om het helemaal af te maken gebruikten wij de Mandranova-olijfolie die we deze zomer in Sicilië kochten, heerlijk…
Kruid de zeetongen met zwarte peper en zout en bak in een antiaanbakpan. Schud regelmatig eens met de pan zodat ze niet kleven.
Met dank aan Sandra Bekkari voor de inspiratie!