Brocollibrood à la Italienne

Brocollibrood… ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een ontdekking.
Het is heel simpel! En het leuke is dat je oneindig kan variëren met brocollibrood. Hieronder een receptje met tomaat/mozarella, maar het beleg op het brocollibrood kan evengoed salade met tonijn zijn of griekse yoghurt met stukjes vis. Je kan er eigenlijk alles op leggen wat je zelf graag eet.

Wie het broccolibrood nog niet gemaakt heeft, het vult goed. Ideaal dus om een hongertje te stillen en om niet onmiddellijk terug honger te hebben.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 broccoli
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • Fleurs de sel
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 125 gram mozzarella
  • Een hand vol kerstomaatjes
  • Verse basilicumblaadjes
  • Extra vierge olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de broccoli en de steel in stukjes.
Doe de stukjes in de blender en mix fijn tot je ‘broccolirijst’ hebt.
Let wel, stukje per stukje in de blender doen en niet alles samen.
Voeg hier het amandelmeel, de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout aan toe.

Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en schep het beslag er in. Verdeel gelijkmatig.
Doe dit zo dun mogelijk.
Op mijn foto’s zijn ze nog te dik, ze moesten zeker en vast dunner geweest zijn.

Bak het broccolibrood een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Snijd het brocollibrood in rechthoekige stukken.
Bedek de stukken met plakjes mozarella en schijfjes kerstomaatjes.
Kruid met peper en zout.
Zet ze in de oven onder de grill tot de mozarella begint te smelten en de tomaatjes lichtjes krimpen.
Strooi er nog wat verse basilicum en olijfolie op.

Alweer simpel en heerlijk en gezond!

 

 

Inspiratie voor deze post komt van Steffi Vertriest en vind je ook op haar blog ‘Bye Bye Cheeseburger‘.

 

Homepage

 

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*