FoodKip

Bloemkoolstamp met gehaktballetjes

Bloemkookpuree en kippengehaktballetjes, heerlijke combinatie, zeker op warme dagen. De zomer op je bord in een zeer calorie-arm gerecht, dus goed meegenomen . Lekker, gezond en calorie-arm, net wat we nodig hebben.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 50 gram rucola
  • 200 gram kippengehakt
  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl oregano

Bereiding:

Begin met het draaien van de kippengehaktballetjes.
Hak de knoflook fijn en voeg bij het gehakt. Meng dit met komijn, chili, oregano en wat zout. Draai er balletjes van ter grootte van een golfbal.
Bak de gehakballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat olijfolie.

Snijd de bloemkool in stukjes.
Kook de bloemkool ong. 8 minuten beetgaar.
Giet af en stamp deze fijn met een stamper.
Snijd de rucola grof en meng door de stamppot.
Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer samen met de gehaktballetjes.

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button