Travel

Citytrippen in eigen land

Ik mis het reizen ongelofelijk hard.
En ja… ik weet het, het is een luxeprobleem maar toch is het zo.

Ik vind de rest allemaal best ok hoor.
Niet op restaurant kunnen, mij goed.
Niet op café kunnen, geen probleem mee.
Niet met vrienden kunnen afspreken, niet leuk maar kan ik mee leven voor een korte tijd.
Maar niet op reis kunnen, dat werkt pas op mijn humeur!

Ik besef meer dan ooit dat reizen me echt gelukkig maakt.

Vluchten boeken, naar het buitenland gaan, neen, dat zie ik niet zitten.
Niet omdat ik me onveilig voel, INTEGENDEEL.
Ik ben er nog altijd van overtuigd dat we veel veiliger zijn wanneer we verstandig reizen dan wanneer we thuis blijven, maar dat is een andere discussie die ik hier niet start.
Ik heb gewoon geen zin in het gedoe. Je vlucht die plots geannuleerd wordt de dag voordien, weer een voucher om rekening mee te houden, weer zo’n stok in je neus om je negatieve coronatest te kunnen voorleggen, …
Pffff… laat maar zitten!

Dus dan gaan we maar even op reis in eigen land.
Vroeger nooit gedacht dat ik zoveel in België op reis zou gaan, maar ook in België zijn er mooie plaatsen te ontdekken.

Ikzelf prefereer om naar een stad te gaan.
Er is al zo weinig te doen en dan vind ik dat er in een stad gewoon wat meer ‘leven’ is dan ergens anders.
Zo zijn we ondertussen al op weekend of logement geweest in Antwerpen, Brugge en Gent.

De Ardennen of de zee zijn ook tof natuurlijk, maar ik vind het nu leuker om in een stad te zijn. In een stad is er altijd volk (zonder overdreven te zijn), is er altijd gezelligheid, is er meer te beleven, meer te zien, meer om je een weekendje of een paar dagen bezig te houden.

We zijn een tijdje geleden naar Antwerpen geweest en ik heb er enorm enorm enorm enorm enorm van genoten. We huurden daar een ‘fancypants’ appartement in het hippe deel van Antwerpen.
Alleen al het feit dat je eens op logement bent en op een andere plaats slaapt, geweldig! Het appartement was voorzien van de laatste snufjes dus we konden ons al een dag bezig houden op het appartement om alles te bekijken en te ontdekken. Eten kon ook wanneer we er zin in hadden want meer dan 300 restaurants op UberEats, Deliveroo en co-soorten, heerlijk! Rondkuieren in Antwerpen met het gevoel alsof je alleen op de wereld bent, onvergetelijk!
Ik kan het IEDEREEN aanraden. Ook van reizen in België word je gelukkig!

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button