Travel

Citytrip Brussel

We gaan naar steden over de hele wereld maar vergeten soms dat ons eigen land ook veel moois te bieden heeft. Dankzij corona zijn we het laatste anderhalf jaar toch wat meer van ons eigen land gaan ontdekken en geloof me… ook hier is het genieten hoor.

Ik schreef al eens een blogpost over Brussel want in december 2016 was de laatste keer dat wij er in Brussel nog eens op uit trokken. Je leest het verhaal hier: https://www.kellylicious.be/citytrip-brussel/.

Nu, 5 jaar later, een peuter rijker en wat jaren ouder, trekken we nog eens terug naar onze hoofdstad.
Toch veel veranderd op die 5 jaar, hoewel onze interesses precies wel dezelfde zijn gebleven.

We sliepen in Smartflats.be, in de wolvengracht, met uitzicht op het muntplein.
Ideale ligging, ruim appartement en zelf-check-in als absolute pluspunten.
Wij vinden het in deze tijd handig om op appartement te zitten tegenover op hotel.
Eerst en vooral is het in coronatijden beter op appartement want als de overheid voor de zoveelste keer zou beslissen om alles toe te doen, dan hebben we op appartement wat meer ruimte en een tafel om onze take-away op te eten. Ten tweede is het met een peuter die vroeg naar bed gaat en ’s middags nog een middagdutje doet ook wel handig dat je niet allemaal samen in één kamer zit, maar dat er een aparte slaapkamer is.
Het appartement waar wij in zaten was wel wat verouderd… tv kon niet meer uit zonder stopcontact uit te trekken, in het afwasmachine zat geen rek meer, … maar ook dat heeft dan weer zijn charme.

De buitenterrassen van de horeca mochten voor het 2de weekend dit jaar terug open. We profiteerden hier dan ook gretig van en gingen aperitieven en dineren op één van de vele Brusselse terrassen.
Ook een voordeel aan Brussel natuurlijk, héél veel mogelijkheden, zelfs ook veel overdekte terrassen (wat met het regenweer zeker geen overbodige luxe was) en oneindig veel keuze keukens.
We vonden het met momenten wel wat raar om terug een terras te kunnen doen, maar ja, wat wil je? Het is dan ook al van begin oktober geleden! We kozen wel nog altijd voor die terrassen waar de tafels ruim uit elkaar stonden en we een ‘veilig’ gevoel hadden.
We zagen ook veel terrassen die volgens ons niet ‘coronaproof’ opgesteld stonden en de tafels toch wel héél dicht op elkaar stonden.

In de omgeving van ons appartement was er op vrijdag en zaterdag héél veel volk.
Ons appartement lag dan ook wel vlak aan de Nieuwstraat en aanpalende winkelstraten.
Ik heb nooit graag gewinkeld en al zeker niet in drukke straten en daarbovenop zitten we al anderhalf jaar in coronatijden dus we voelden ons er echt ongemakkelijk bij om tussen die mensenmassa te lopen. We vermeden deze buurt dan ook zoveel we konden. Eens je uit die ‘winkelstratenbuurt’ kwam, viel de drukte echt goed mee.

Als je natuurlijk een 2,5-jarige peuter mee hebt, ligt het tempo een serieus stukje trager dan wanneer je zonder peuter op citytrip bent. We proberen ons schema dan ook altijd wat aan haar aan te passen zodat we er allemaal plezier aan hebben en het voor ons allen leuk blijft.
Daarbovenop was het niet het beste weer, dus probeerden we ook met het weer rekening te houden en wat binnen activiteiten te voorzien.
Maar wat bleek… we kochten een kinderparaplu in de Hema en Charleau vond het geweldig!
Als je haar achteraf vraagt wat ze het leukste vond, dan zegt ze: “met de paraplu in de regen”. En wij maar activiteiten zoeken :-).

 

Enkele tips:

 • Wandelingen in overvloed.
  Wij bleven in het centrum hangen, maar ook tijdens een korte wandeling kom je mooie pleinen, historische gebouwen, toffe winkeltjes, gezellige terrassen, groene parken en leuke speelpleinen tegen en dat allemaal op een paar kilometer.
  Ga niet alleen op zoek naar Manneke Pis maar zoek ook eens Jeanneke Pis.
  Brussel ontdekken met de fiets blijkt ook leuk te zijn maar met een peuter zagen wij dat minder zitten.
 • Als binnen activiteit zijn er in coronatijden niet zoveel opties, dus begonnen wij wat musea op te zoeken.
  Ongelofelijk hoeveel musea er in Brussel zijn en hoeveel kindvriendelijke musea. Voor elk wat wils…
  Chocostory, Muziekinstrumentenmuseum, Stripmuseum, Treinmuseum, Dinomuseum, Smile Safari… en elk museum is op kindjes voorzien en heeft meestal een zoektocht of iets dergelijk om het ook voor de allerkleinsten leuk te houden.
 • Overal in de stad zie je street-art, prachtige schilderijen/tekeningen op de gevels van gebouwen.
  Kan ook een leuke insteek zijn om de kindjes bezig te houden.
 • De metro, of zoals Charleau het zegt: ‘de trein onder de grond’.
  Ook een uitstap op zich.
  Charleau vond het geweldig!
 • Winkeltjes doen
  Ga weg van de Nieuwstraat, ga weg van de typische winkelstraten.
  Je komt al wandelend door Brussel zo veel leuke, atypische winkeltjes tegen om in rond te dolen.
  Speelgoedwinkels, boekenshops, kruidenwinkeltjes, souvenirshops, chocoladewinkels… I LOVE IT!
 • De Vossenmarkt op de Marollen, enkel op zaterdag en zondag, wat is het daar heerlijk rondsnuisteren.
  Als je Brussel niet echt ‘vakantie’ vindt, dan vind je dat gegarandeerd in de Marollen wel.
 • Mini-Europa aan het Atomium.
  Wij boekten Mini-Europa voor zaterdag maar het regende zo hard dat we niet zijn geweest. We komen zeker nog eens terug want het ziet er tof uit, zeker voor de leeftijd van Charleau.
  Voordeel is ook dat Mini-Europa makkelijk met de wagen te bereiken is, vlak bij het Atomium ligt (toch ook eens een bezoekje waard) en dat daarnaast nog een groot park is, met een speelplein.
  We komen hier zeker op een andere dag nog eens terug, beloofd.

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button