Zalm met prei en salade

Zalm met prei, ik heb het altijd al een uitstekende combinatie gevonden. Het is nog zomer dus vullen we aan met een lekkere zomerse salade.

Ingrediënten:

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C.
Snij de prei doormidden, spoel grondig en snij de stengels in stukken.
Smelt wat boter in een pan en voeg de prei en een scheutje water toe.
Kruid met peper, zout, nootmuskaat en laat op een zacht vuur garen.

Maak de radijzen schoon en snij ze in fijne plakjes. Spoel de komkommer en snij in fijne plakjes. Spoel de bieslook en hak hem fijn. Meng de komkommer, de radijzen met 1/4de citroensap, de gesnipperde bieslook, wat olijfolie en 1 eetlepel zure room. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.

Meng de mosterd met het amandelpoeder, de honing, de rest van het citroensap en wat olijfolie. Kruid de zalm met peper en zout en bestrijk de bovenkant met deze mosterdmengeling.

Leg de prei onderaan in een ovenschaal, de zalm bovenop en gaar 15 à 20 minuten in de oven. Zet aan het eind even de grill op voor een mooi korstje.

Serveer de gebakken zalm met de radijs-komkommer-salade.

Smakelijk!

Homepage

Mobiele versie afsluiten