Paprikaquiche

 

Afdrukken

Paprikaquiche

Een opgevulde paprika en omelet in één.
Ook heel makkelijk op voorhand klaar te maken om dan nog gewoon in de oven te schuiven.
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord paprika, quiche, opgevulde paprika, ricotta
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 250 gram shiitakes in plakjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 stuk paksoi klein, in reepjes gesneden
  • 2 stuks eieren
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram gratinkaas
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 stuks rode paprika gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 1 stuk lente-ui in fijne ringen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stoof de rode ui en knoflook aan in een wokpan met een scheutje olie. Voeg de shiitakes toe en bak een 5-tal minuten samen met 1 eetlepel sojasaus.
  • Haal uit de pan en roerbak de steeltjes van de paksoi met 1 eetlepel sojasaus. Voeg wat later ook de blaadjes van de paksoi toe.
  • Klop de eieren los met ricotta, voeg de groenten toe, voeg de gratinkaas toe. Kruid met kurkuma, zwarte peper, gember en paprikapoeder. Meng goed.
  • Leg de paprika's in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Giet het ei-groentenmengsel erin. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Werk af met lente-ui.
Mobiele versie afsluiten