Rondreis in Maleisië

Onze zomerreis dit jaar was echt een topper.

Jullie weten het al… ik ben Azië-fan maar ik probeer elk jaar af te wisselen: een jaar Azië, een jaar niet-Azië, een jaar Azië, een jaar niet-Azië, …

Dit jaar was een Azië-jaar.
Op voorhand heb ik dan altijd wat schrik omdat ik er dan nog meer naar uitkijk dan naar mijn andere reizen (als dat al mogelijk is) en ik schrik heb dat het dan zal tegenvallen.
Meestal is dat zo bij dingen waar je het meest naar uitkijkt.
Wees gerust, het was geen ontgoocheling dit jaar, Azië blijft terecht mijn favoriete continent ter wereld!

In Maleisië hadden we het pittoreske en koloniale Melaka, het ietwat warrige Kuala Lumpur met zijn Petronas Towers en stelende apen, de immergroene theeplantages van Cameron Highlands, de prachtige natuur van het Belum National Park, het bruisende Georgetown met zijn tot de verbeelding sprekende streetart en overheerlijke restaurants, de h(k)otsende ferry en het paradijselijke Langkawi met zijn immens mooie vergezichten en de seven wells met zijn natuurlijke glijbanen.

Dat en het feit dat we alles konden eten en krijgen wat ons hartje begeerde, de talrijke moslima’s met boerka, het feit dat het regenseizoen ons deze keer geen parten speelde, de hotels die niet zo luxueus zijn als in Thailand en de dagen met kroepoek… maken dat we deze reis nooit zullen vergeten.
Het was een actieve en prachtige reis.

 

Onze reisroute

Ik vind persoonlijk dat we een heel goede reisroute hadden en zou hem dan ook iedereen aanraden.

We startten in Singapore (zie vorige post).
Eens de grens over, bezochten we achtereenvolgens Melaka, Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Belum, Georgetown en Langkawi om vandaar terug te vliegen naar Singapore.
Wij verbleven 3 weken in Singapore en Maleisië en dat was volgens ons het ideale tempo om dit allemaal rustig te bezoeken. We hadden overal het gevoel dat we er exact lang genoeg waren, perfect dus.

 

Toppers in Maleisië

 

 

 

 

 

Floppers in Maleisië

 

Ik kan nog uren vertellen over deze reis… dus bij vragen, contacteer me gerust!
Het is een aanrader.
Als je nog twijfelt waar je volgend jaar naartoe wil… je hebt het gevonden!

 

Homepage

 

Mobiele versie afsluiten