Oosterse kippenballetjes

Dit is echt één van de lekkerste recepten van de voorbije maanden! Als je natuurlijk evenveel van Azië houdt als wij. Dit is hoe Azië smaakt en waarom het elke keer opnieuw een droom en een voorrecht is om in Azië te mogen reizen en eten. Echt waar, een topgerecht met dank aan Sandra Bekkari!

Ingrediënten:

Bereiding:

Bereid eerst je ingrediënten voor:
verwijder de steeltjes van de boontjes, schil en rasp de gember, snijd de sjalotjes fijn, pers de knoflook, snijd de chilipeper in stukjes, halveer de stengel citroengras en snij de paksoi in reepjes en de lente-ui in fijne ringen.

Blancheer de boontjes 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
Meng ondertussen het kippengehakt met de gember en 1 sjalotje. Kruid met peper en zout en rol balletjes. Bak de balletjes goudbruin in olijfolie. Haal ze uit de pot en stoof de overige sjalot aan met de knoflook, chilipeper en de madraskruiden.
Voeg de kokosmelk, bouillon, citroengras en balletjes toe.
Halveer de boontjes en voeg toe. Laat 6 minuten pruttelen.
Voeg de paksoi toe, eerst het onderste gedeelte en laat 2 minuten sudderen. Voeg de blaadjes van de paksoi toe en laat nog een minuutje sudderen.
Werk af met wat lentui en een partje limoen.

Tip: je kan dit gerecht gerust aanvullen met basmatirijst.

Smakelijk!

Homepage

Mobiele versie afsluiten