Mijn feestmenu – hapjes en soep

Ook een volle tafel met de feestdagen?
Superleuk toch?!

Ik vind de menukeuze zelf wel altijd heel moeilijk, er is zoveel lekkers, ik wil zoveel verschillende soorten klaarmaken, …
Ik kan heel moeilijk kiezen…
Een goede voorbereiding is echt noodzakelijk om er een geslaagd feest van te maken.

 

Misschien nog enkele cruciale tips:

 

Ik geef je in deze en in volgende post mijn feestmenu voor dit jaar mee.
In deze post deel ik met jullie enkele hapjes en het soepje.

In de volgende post deel ik met jullie het voor- en hoofdgerecht.

 

Dit is mijn feestmenu 2017…

 

Hapjes

Gegratineerde oester

Gegratineerde oester is een heel feestelijk hapje dus het kan niet ontbreken.
Je bent natuurlijk liefhebber of je bent het niet.

Het recept is supersimpel.
Je neemt boter, je neemt kruiden die je nog liggen hebt.
Ik gebruikte hier bieslook, platte peterselie en koriander.
Je plet dit met de boter tot een ‘kruidenboter’.
Op elke oester leg je wat van deze kruidenboter.
Plaats de oesters maximum 5 minuten onder de grill van je oven (voorverwarmde oven van 200°C).

 

Tomaat mozarella oven

Dit is één van mijn favoriete hapjes en scoor ik ook altijd mee als ik dit ergens op tafel zet.

Wederom supersimpel recept.
Je vindt het hier.

Inspiratie via Pascale Naessens.

 

Mango garnaal

Voor 12 aperitiefglaasjes:

1/2 mango
50 gram granaatappelpitjes
bieslook
peterselie
250 gram grijze garnalen

Bereiding:

Doe de mango in stukjes en doe ze in een mengschaal. Voeg er de granaatappelpitjes, wat olijfolie, de gesneden bieslook en wat peterselie aan toe. Kruid af met peper en zout. Doe het mengsel in aperitiefglaasjes, leg er de garnalen op en werk af met bieslook.

Inspiratie via Sandra Bekkari.

 

Soep

Zoete aardappelsoep met feta

Ingrediënten voor 4 personen:

750 ml hete groentenbouillon
300 gram zoete aardappelen
2 stengels bleekselder
1 ui
200 ml kokosmelk
80 gram feta
1 el witte wijnazijn
1 kl groene currypasta
1/2 bundeltje koriander

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd in grote stukken. Snijd de ui en selder in stukken. Verhit een weinig olie en fruit hierin de ui. Roer er de currypasta door tot het aroma vrijkomt. Voeg de zoete aardappel en stukjes selder toe. Laat 2 minuten meestoven.
Blus met de groentebouillon en witte wijnazijn tot alles onderstaat en breng dan aan de kook. Verlaag het vuur en laat 15 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Haal de soep van het vuur en mix fijn. Voeg de kokosmelk en eventueel nog wat extra bouillon toe. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Met dank aan Njam voor dit recept.

 

Volgende week komt mijn voor- en hoofdgerecht online.
Tot dan!

 

Homepage

 

Mobiele versie afsluiten