Marokkaans stoofpotje

Een stoofpotje, lekker makkelijk en makkelijk lekker!

Ik maakte hieronder een recept voor 4 personen, lekker handig, want dan steek je gewoon nog wat porties in de diepvries om later mee naar het werk te nemen als lunch.

 

Ingrediënten:

 

Bereiding:

Snijd de aubergine, wortelen en courgette in schijfjes.

Verhit 2 el olijfolie in een pot en schep er de aubergine en wortelen bij.
Roer om en voeg komijn, koriander, paprikapoeder, zwarte peper en zeezout toe.
Laat de groenten 10 minuten stoven en voeg de tomatenpuree en het water toe.

Plaats een deksel op de pot en laat 10 minuten sudderen, roer wel regelmatig om.

Voeg de courgette, fijngehakte peterselie, het citroensap en de rozijnen toe.
Schep alle groenten goed om zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Laat 25 minuten sudderen maar roer wel af en toe eens om.

Voeg de witte bonen toe.
Laat nog 5 minuten pruttelen.

Smakelijk!

 

Homepage 

 

Mobiele versie afsluiten