Geroosterde pompoen met burrata

Het seizoen van de pompoenen… heerlijk vind ik dat, er zijn zoveel lekkere en eenvoudige recepten te maken met pompoen.

Ingrediënten:

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel en snijd de butternut in partjes, verwijder de pitten en draden. Je hoeft de butternut niet te pellen. Pel de rode ui en snijd doormidden.
Schik de pompoen en de uien in de ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, leg er de knoflook, tijm en rozemarijn bij. Gaar de schotel 20 minuten in de oven.
Maak intussen de vinaigrette. Meng hiervoor 1 kl honing, 1 kl mosterd, 2 el wittewijnazijn, 4 el olijfolie en wat peper en zout.
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Haal de groenten uit de oven en schik op een bord. Scheur de burrata in grove stukken en schik ze erbij op het bord. Werk af met granaatappelpitten, pompoenpitten en basilicum. Besprenkel met de vinaigrette.

Homepage

Mobiele versie afsluiten