Costa Rica in 17 dagen

Onze eerste week in Costa Rica stond in het teken van regen maar we bevonden ons op de meest onmogelijke plaatsen. We beleefden een ‘lavaly day’ (grapje van onze lokale gids) aan de Volcan Poas en de La Paz Waterfalls, stonden met het water letterlijk boven de laarzen in het regenwoud van Tortuguero. We zagen er de grootste schildpad ooit tijdens een nachtelijke expeditie en werden nat als nooit tevoren.
Onze tocht zette hem verder langs Arenal met de natuurlijke hotsprings en de Tabacon-rivier. De vulkaan zagen we niet in het echt door de constante mist maar hij moet ongetwijfeld heel mooi geweest zijn. We zochten hier ook het avontuur op en gingen ziplinen, onvergetelijk!
We scheurden verder langs de camino’s naar Monteverde, een hele beproeving want niet alle wegen bleken open te zijn. De zonsondergangen waren geweldig, evenals de natuurpracht die we konden zien vanop de Sky Walk.
In Rincon de la Vieja kregen we eindelijk de eerste zonnestralen te zien.
We smeerden ons in met hete modder en zaten in een onwerkelijk resort. Tubbing zorgde hier dan weer voor de nodige adrenaline.
Panama Beach was dan weer reuzegezellig en bevreemdend met de bomen op het bruine strand waar de Costa Ricanen lustig aan het barbecueën sloegen op hun vrije dag.
Van Manuel Antonio onthouden we vooral het hotel met de vriendelijke witte mannetjes en het fantastisch mooie uitzicht. Een nachtwandeling liet ons de mooiste kikkers van Costa Rica zien.

Costa Rica heeft een ongelofelijke natuur met talrijke beestjes, zoals apen en de immer aanwezige leguanen en luiaards. Costa Rica heeft de meest vriendelijke mensen die je je kan inbeelden, talrijke microklimaten en prachtige stranden.
Het aantal regenloze dagen is op ‘1’ blijven staan maar het weer in Guanacaste heeft veel goedgemaakt, maar ik zou toch aanraden om een andere periode te kiezen dan degene die wij hebben gekozen. Wij zijn eind juli, begin augustus gegaan.

Costa Rica is ook weer een echte aanrader !

Costa Rica heeft een oppervlakte van 51.100 km² en telt 4,7 miljoen inwoners.

 

Enkele tips:

 

 

Ons reisschema:

 

 

Homepage 

 

Mobiele versie afsluiten