Boerenstoemp

Het is herfst en dan heb ik altijd zin in grootmoeders keuken.
Dit is een leuke variant. Vandaag eten we boerenstoemp en ik leg je graag uit hoe je het klaarmaakt.

 

Ingrediënten:

 

Bereiding:

Snijd de spitskool in reepjes.
Snijd de ui fijn, snijd de aardappelen in kleine blokjes en stoof beide aan in een pan met een bodempje water.
Laat 20 minuten garen.
Voeg na 10 minuten de spitskool toe en kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
Plet met een scheutje olijfolie.
Pocheer de eieren.
Serveer dit alles met de garnalen en werk af met wat bieslook en fleur de sel.

 

Eieren pocheren:
Breng water aan de kook en zet het vuur iets lager zodra het kookt, zodat het water net onder het kookpunt blijft.
Breek het ei in een kommetje. Voeg wittewijnazijn toe aan het water maak een draaikolk in het water door er met een lepel in te roeren. Laat het ei midden de draaikolk vallen en vorm het met een lepel zodat het mooi samen blijft en laat het ei gedurende 2 minuten pocheren.

 

Homepage

Mobiele versie afsluiten