Ga terug
Aziatische noedels met scampi en spinazie

Aziatische noedels met scampi en spinazie

Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram scampi, ongepeld
  • 140 gram noedels
  • 150 gram spinazie
  • 1 stuk lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 0,5 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de lente-ui in ringetjes. Snipper de knoflook fijn en rasp de gember.
  • Meng de olie met de knoflook, gember, sojasaus en vissaus. Roer goed en zet opzij.
  • Kruid de scampi's met kruiden naar keuze, ik neem hier wat chili en pikant paprikapoeder. Bak de scampi's gedurende een 4-tal minuten op hoog vuur in de pan.
  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Bak de noedels (na het koken) samen met de spinazie in een wokpan tot de spinazie geslonken is.
  • Roer er de saus onder.
  • Verdeel de noedels over de borden, leg er de scampi op en werk af met de lente-uitjes.