Ga terug
paprikaquiche

Paprikaquiche

Een opgevulde paprika en omelet in één.
Ook heel makkelijk op voorhand klaar te maken om dan nog gewoon in de oven te schuiven.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 250 gram shiitakes in plakjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 stuk paksoi klein, in reepjes gesneden
  • 2 stuks eieren
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram gratinkaas
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 stuks rode paprika gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 1 stuk lente-ui in fijne ringen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stoof de rode ui en knoflook aan in een wokpan met een scheutje olie. Voeg de shiitakes toe en bak een 5-tal minuten samen met 1 eetlepel sojasaus.
  • Haal uit de pan en roerbak de steeltjes van de paksoi met 1 eetlepel sojasaus. Voeg wat later ook de blaadjes van de paksoi toe.
  • Klop de eieren los met ricotta, voeg de groenten toe, voeg de gratinkaas toe. Kruid met kurkuma, zwarte peper, gember en paprikapoeder. Meng goed.
  • Leg de paprika's in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Giet het ei-groentenmengsel erin. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Werk af met lente-ui.
Trefwoord paprika, quiche, opgevulde paprika, ricotta