Verhit de oven tot 180°C.
Snij de bloemkool in klein roosjes, snij de ui in kleine blokjes, verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij in kleine stukjes.
Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten beetgaar.
Neem een pan en laat de ui hierin 8 minuten gaar worden. Voeg het kerriepoeder, komijnzaad, mosterd en chilipeper toe en laat alles nog 4 minuten opstaan, roer af en toe door.
Giet de room erbij. Doe er de kaas (hou nog 20 gr over) en wat zout bij en laat 3 minuten pruttelen tot de saus gebonden is.
Schep de bloemkool door de saus en laat nog 1 minuut opstaan.
Doe de boter in een ovenschotel en giet er het mengsel in.
Meng de overgebleven kaas met de panko en de peterselie en strooi dit mengsel over de bloemkoolschotel.
Bak het gerecht 10 minuten in de oven tot de saus begint te pruttelen.
Schakel dan de grill op de hoogste stand en laat een 4-tal minuten goudbruin worden.