Ga terug

Pulled chicken met paksoi en noedels

Dikwijls keer ik terug naar mijn voorliefde voor Aziatische keuken en ook deze is er een gevolg van...
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 kipfilets
  • 1 paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram noedels
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Kook water in een kookpot, voeg een snuf zout toe.
  • Snij de kip in lange repen en laat ze 6 minuten koken in het kokende water.
  • Snij de paksoi in stukken. Verhit wat olie in een wok en voeg de paksoi, chilivlokken en 4 eetlepels water toe. Roerbak 5 minuten en kruid wat bij.
  • Snij de lente-ui in ringen.
  • Schep met een schuimspaan de kip uit het water. Voeg nu de noedels toe aan het water en laat de noedels koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan af.
  • Trek de stukken kip uit elkaar met een vork, doe in een kom en meng er de sojasaus en sesamzaadjes door.
  • Serveer de noedels met de paksoi, de pulled chicken en werk af met lente-uitjes.
Trefwoord paksoi, noedels, kip, pulled chicken