Vegetable of the month – CHINESE KOOL

Kennen jullie eigenlijk alle fruit en alle groenten die in de supermarkt liggen?

Tuurlijk niet!
Het wordt hoog tijd dat we ze leren kennen.

Elke maand zet ik een minder bekende of compleet ongekende groente of fruit in de kijker, bekijken we even wat het precies is en geef ik je wat tips wat je ermee kan klaarmaken. Vanaf nu dus elke maand een ‘fruit or vegetable of the month’.

Laat maar weten als je één of ander eens wat beter wil leren kennen.

 

Vandaag is chinese kool aan de beurt.

Chinese kool is een plant die behoort tot de kruisbloemenfamilie en afkomstig uit Oost-Azië.

De chinese kool smaakt eigenlijk niet naar kool. Deze bladgroente heeft een ietwat zoete smaak en heeft lange, krullende bladeren.

De chinese kool kan zowel rauw als gekookt of gestoofd eten. Ze leent zich uitstekend voor roerbak- en wokgerechten. De bladeren worden vaak gebruikt om ingrediënten in te pakken.

Als je de kool rauw gaat gebruiken, neem dan vooral de binnenste bladeren.

De bladeren van de Chinese kool moeten er fris uitzien, mogen geen bruine plekken vertonen en de krop moet gesloten zijn.

Chinese kool heeft geen koolsmaak en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. De smaak is het beste als de kool beetgaar is wat na 10 minuten koken al bereikt wordt. In de koelkast kan Chinese kool tot 2 weken bewaard worden, ook als deze doormidden is gesneden.

In Korea wordt deze kool gefermenteerd gebruikt als hoofdingrediënt voor het nationale gerecht ‘Kimchi’.

 

Hoe eten?

Er zijn enorm veel mogelijkheden en recepten.

Morgen deel ik één van mijn favorieten, dus stay tuned!

 

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*